Как най-скъпият енергиен проект в България мина по бързата пистаСамо

...
Как най-скъпият енергиен проект в България мина по бързата пистаСамо
Коментари Харесай

Вечерни новини: Депутатите казаха „да“ на най-скъпия енергиен проект; Бар за ретро игри отвори в София

Как най-скъпият енергиен план в България мина по бързата писта
Само година и два месеца лиши на две държавни управления да договорят и започват най-скъпия в историята на България енергиен план – 7 и 8 блокове на АЕЦ „ Козлодуй “. Вероятно в последния миг преди разпада на ротационното съдружно държавно управление на ГЕРБ и „ Продължаваме промяната-Демократична България “, в петък Народното събрание съумя да утвърди дефинитивно съглашението сред България и Съединени американски щати за създаване на новата нуклеарна мощ.
„ Сближаваме поколенията “: Бар за ретро видеоигри отвори в София
В сърцето на София, където животът тече на цялостни обороти – на ул. „ Цар Самуил “ – отвори порти един необикновен геймърски клуб. Сгушен сред старите здания, попили историята на София – Retro Gaming Bar – е това кътче в столицата, където човек може да се върне обратно във времето на видеоигрите. В дните, когато борбите на Super Mario и Sonic бяха част от всекидневието съвсем на всяко дете.
Инфлацията в България ще се движи от заплатите, пазара на труда и еврозоната
Растежът на българската стопанска система ще се форсира през идващите две години с помощта на повече вложения, в това число и по линия на Плана за възобновяване, по-силно частно ползване и възобновяване на външното търсене. Това се показва в макроанализа за България на ING Think – икономическото звено на едноименната нидерландска банка с посланичество и в България, от което са част над 40 икономисти по целия свят.
Топлоелектрическа централа „ Марица Изток 3 “ редуцира до 160 служащи
До 160 души ще бъдат съкратени от работа в Топлоелектрическа централа „ КонтурГлобал Марица Изток 3 “, заяви шефът на централата за Divident.eu. Освобождаването на личен състав ще стартира в средата на месец май, като занапред ще излиза наяве кои от служащите ще бъдат съкратени.
Какво се случва с плана за парк с езеро на „ Цариградско шосе “
За парково пространство с езеро – което да е част от планувания бизнес комплекс на софийското „ Цариградско шосе “, включващ изграждащата се Sky Fort – се приказва от към шест години. Но едвам през 2022 година беше направен същинският план, а от този момент тематиката не се появяваше в общественото пространство.
АПИ стартира търсенето на трасе за автомагистралата от Велико Търново до Маказа
Агенция „ Пътна инфраструктура “ ще започва поръчка за избор на магистрално трасе от Велико Търново до Маказа при започване на април. Това стана ясно от изявление на районния министър Андрей Цеков по време на парламентарния надзор. Така на процедура Агенцията ще направи първа крачка към удължаването на автомагистралата „ Русе – Велико Търново “, тъй че тя да обезпечи свързаността Север – Юг, само че това няма да се случи елементарно.
БДЖ започва поръчката за възобновяване на билетната система
„ БДЖ-Пътнически транспорти “ започва поръчка за огромно възобновяване на билетната си система. Това се случва малко повече от месец, откакто пътническото сдружение организира пазарни съвещания. Търгът е на стойност над 1.8 млн. лева без Данък добавена стойност, а предложения се подават до 15 април.
IBM гълтам учредената в България Pliant
Американският софтуерен компания IBM заяви, че е придобил учредения в България стартъп за автоматизация на IT и мрежова инфраструктура Pliant. Ходът идва на фона на фокусирането на колоса към предлагането на мултиклауд решенията, където към този момент е има одобрени играчи. Решенията на компанията с български корени и централа в Бостън, ще оказват помощ на именитата корпорация да разшири портфолиото си на този мощно конкурентен и перспективен пазар.
Западни банки виждат опасности в проекта на Европейски Съюз да изземе съветски активи
Някои западни банки лобират против предложенията на Европейски Съюз за преразпределяне на милиарди евро от лихви, извоювани от замразени съветски активи. Това споделиха за Reuters високопоставени източници от финансовата промишленост, опасявайки се, че това може да докара до скъпи правосъдни разногласия.
Акциите на Reddit скочиха с 48% при пазарния си дебют
Акциите на Reddit – обществена медийна платформа – завършиха първия си ден с търговия на борсата в Ню Йорк с растеж от 48%.Това алармира, че желанието на вложителите да вземат участие в първоначални обществени предлагания на обещаващи, само че въпреки всичко губещи компании, може да се завърне, написа Reuters.
„ Голяма злополука “: Електронните боклуци са скочили рекордно и това крие куп опасности
Обемът на електронните боклуци – от остарели мобилни телефони до счупени хладилници и изхвърлени електронни цигари – в международен мащаб е достигнал рекордно високи стойности и нараства пет пъти по-бързо от темповете на преработване. Това демонстрира оповестения тази седмица Глобален мониторинг на електронните боклуци на Организация на обединените нации. Зашеметяващите растежи са причина за задълбочаване на голям брой проблеми, свързани със здравето, околната среда и климата.
Съединени американски щати упрекна Apple в монополизиране на пазара на смарт телефони
Министерството на правораздаването на Съединени американски щати и 12 щатa съдят Apple, потвърждавайки, че производителят на iPhone е монополизирал пазара на смарт телефони, ощетил е по-малките съперници и е повишил цените. Това е една от подхванатите ограничения от държавното управление против огромните софтуерни компании.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР