Как може да се разшири сътрудничеството между младежките организации на

...
Как може да се разшири сътрудничеството между младежките организации на
Коментари Харесай

МГЕРБ участваха в дискусия с председателя на младежката организация на Националната либерална партия в Румъния Мара Мареш

Как може да се разшири съдействието сред младежките организации на ГЕРБ и Националната демократична партия в Румъния и по какъв начин младежите могат да бъдат привлечени към политиката - бяха тематиките на полемиката сред МГЕРБ и ръководителя на Националната демократична партия в Румъния Мара Мареш. Събитието се организира във Варна в границите на 12-ия Летен университет на младежката конструкция на ГЕРБ. Това оповестиха от пресцентъра на партията.

„ Надявам се, че днешната ни среща ще бъде единствено началото на нашето бъдещо съдействие. България е наш стратегически сътрудник и другар. Като прилежащи страни значително споделяме общи цели и има голям брой прилики в нашите общества “, съобщи Мареш, като изрази вярата си, че двете организации скоро могат да провеждат събитие взаимно.

Тя показа, че младежите на НЛП в Румъния постоянно разискват на разнообразни конгреси дигитализацията, индустриалната гражданска война, както и усъвършенстването на работата на администрацията посредством новите технологии.

„ В нашата страна имаме огромен проблем с така наречен „ приключване на мозъци “. Непрекъснато търсим решение на това и даже към този момент имаме готова стратегия за справяне с казуса откакто нашата партия се върне на власт в Румъния “, посочи Мара Мареш.

„ Опитваме се да притеглим повече младежи към политиката, само че не е елементарно, тъй като множеството от тях гледат на нея като нещо неприятно. Затова ние сме възприели следния метод – работим по тематики, които касаят основно младежта като обучение, технологии, претовареност и така нататък “, сподели още ръководителят на младежката организация на НЛП.

По думите й младите политици имат дълг да покажат на своите връстници, че политиката не е сива материя, а инструмент за реализиране на смяна.

„ Искаш ли смяна – политиката е пътят “, разяснява в умозаключение тя.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР