Как моето ужасно семейство създаде най-опасния човек на света: в

...
Как моето ужасно семейство създаде най-опасния човек на света: в
Коментари Харесай

Племенницата на Тръмп: Той е най-опасният човек на света

 " Как моето извънредно семейство сътвори най-опасния човек на света ": в изявление за АРД, оповестено от Дойче Веле, племенницата на Доналд Тръмп споделя историята на фамилията си. И си спомня за една основна преживелица от детството на Тръмп.



Защо Вие като племенница на Доналд Тръмп държахте безусловно да напишете книга за него?


Мери Тръмп: Честно казано, не ми се искаше да го върша, само че имах възприятието, че прекалено много е заложено на карта. Имаше толкова много неща, които през 2016 година милиони американци не знаеха. Затова се почувствах задължена да разкажа историята на моето семейство. И по какъв начин Доналд стана подобен, какъвто е през днешния ден. Написах я също по този начин, за да разясня на хората, че нищо няма да се промени. Той няма да стартира да се държи като президент. И няма да стартира да се интересува и грижи за неща, които са оттатък личните му ползи.

Казвате, че фамилията Ви е основало най-опасния човек на света. Какво имате поради?

Мери Тръмп: Не споделям, че той като човек е най-опасният мъж на света - той е рисков поради позицията, която заема. И заради властта, която произтича от тази позиция. Както видяхме, той е в положение да унищожава съюзи, градени с десетилетия. Видяхме, че е подготвен едностранно да излиза от контракти, които пазят всички нас и които са били подготвяни в продължение на години. Опасен е и заради това, че толкоз доста хора в Съединени американски щати, в това число на най-високо равнище, не престават да го поддържат и даже утвърждават ужасното му държание.

Така ли се е държал още като дете?

Мери Тръмп: Сходствата са изумителни, а всичко стартира в действителност с това, че дядо ми постоянно го е подкрепял - с влиянието си, с парите си, с връзките си, с готовността си да омаловажава неуспехите му, без да му бъде търсена отговорност. Баща ми беше най-големият наследник в фамилията и като подобен трябваше да поеме фамилния бизнес. Докато дядо ми не реши, че татко ми не е човекът, който му би трябвало. Баща ми не беше " палач “. Не беше подготвен да мами, да лъже и да краде, с цел да печели. Така дядо ми стигна до извода, че Доналд е индивидът, който му би трябвало, въпреки да беше доста по-неквалифициран и незапознат.

Той ли го трансформира в този нарцисист, за който Вие говорите като психоложка?

Мери Тръмп: В живота си срещаме доста вторачени в себе си хора, които бихме описали като нарцисисти, само че които не са клиничен случай. При Доналд Тръмп е друго - неговата несъразмерна самовлюбеност, непрекъснатата му нужда от внимание. И когато признаците на болестта въздействат на дейностите - а аз мисля, че точно това виждаме в непрекъснатата нужда на Доналд от внимание, тогава към този момент казусът визира освен обособения човек, а и хората към него.

Какъв е бил Доналд Тръмп като дете?

Мери Тръмп: Още на седем години се е държал като тиранин. И е бил доста некултурен. Основен обект на неговия тормоз е бил чичо ми Робърт, защото само той е бил по-малък от него. Заради тези постоянни нападки една вечер татко ми, който тогава е бил на 14 години, се вбесил и нахлупил на главата на Доналд паницата с картофено пюре, приготвено от майка им. Всички доста се забавлявали, като се изключи Доналд, който и до през днешния ден почервенява от гняв, когато някой споделя тази история.

И Вие смятате, че тази случка е била основна?

Мери Тръмп: Да, считам, че това е решителен поврат в отношението му към татко ми. И най-много що се отнася до надали не смъртния му боязън от оскърбление. Убедена съм, че от този миг нататък той е решил непременно да заобикаля униженията. От друга страна обаче самият той не се колебае да употребява унижението като оръжие против други хора.

И лъжата, както пишете. Твърдите, че чичо Ви е наел човек, който да се яви вместо него на приемните изпити в университета.

Мери Тръмп: Да, доколкото знам, той е платил на някого, с цел да издържи изпита вместо него. Но въпросът не е толкоз в това, че той с ненаситност лъже и мами - основната му цел в действителност е била на всяка цена да се показа добре пред татко си, тъй като никога не е желал той да се отнася с него по този начин брутално, както се е отнасял с моя татко.

Какво си помислихте в изборната нощ през 2016, когато разбрахте, че чичо Ви ще стане президент?

Мери Тръмп: Кошмарна нощ, бях унищожена. Имах възприятието, че повече от 60 милиона души са взели напълно съзнателно решението да трансфорат страната ни в един тип копие на моето извънредно семейство. И не разбирах по какъв начин по този начин толкоз доста хора просто отказваха да видят Доналд подобен, какъвто е.

А в случай че на 3 ноември претърпи проваляне, мислите ли, че ще го одобри?

Мери Тръмп: Това е добър въпрос. Но няма добър отговор. Просто няма по какъв начин да го знаем. Но изхождайки от това, което знам за него и за хората към него, решаващи ще бъдат два фактора: с каква преднина ще завоюва Джо Байдън, в случай че завоюва, и какво ще посъветват Доналд хората, които са му най-близки.

Най-добре ще бъде, в случай че Байдън завоюва с огромна преднина, защото тогава никой не би могъл да твърди, че успеха му се дължи на някаква машинация. Ако обаче разликата е дребна, хората към Доналд вероятно ще изиграят значима роля, защото ще се опитат да го убедят, че е бил излъган и че би трябвало да се бори. Много се надявам това да не се случи.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР