Как мислят решителните хора?“ Този въпрос бил поставен пред потребителите

...
Как мислят решителните хора?“ Този въпрос бил поставен пред потребителите
Коментари Харесай

Колко време ни е нужно, за да вземем правилното решение?

„ Как мислят решителните хора? “ Този въпрос бил подложен пред потребителите на американския уебсайт за шерване на опит и препоръки Quorа, показват от Inc.com

Аурен Хофман, основен изпълнителен шеф на SafeGraph, споделя своето мнение по тематиката пред Quora:

Различните хора се нуждаят от характерни интервали от време, с цел да създадат най-правилния избор, на който са способни. Важно е да разберете в какъв период от време се справяте най-добре, когато става въпрос за взимане на решения, и да се съобразите с него, преди да изберете специалността, към която да се насочите.

За по-лесно, ще разделим времето на три обособени категории:

Микро време, Кратко време и Дълго време

В категорията „ микро време “ попадат решенията, които човек взема в границите на една секунда.

Тези решения са в огромна степен автоматизирани, тъй като времето, в което се вършат, не е задоволително за естествената обработка на информацията от мозъка.

На огромните спортисти им се постанова да вземат сходни решения непрекъснато. В последна сметка, в доста от случаите тези решения зависят от мускулната памет и следването на повтарящи се модели на държание. Спортисти, бойци, водачи и доста други експерти се нуждаят от отлични качества за реакция в границите на една секунда.

Същото може да се каже и за шегаджиите и комедиантите. Все отново, импровизацията е съществена част от тяхната работа, а всички знаем, че за нея са нужни изострен разум и мигновени реакции.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР