Как изобщо да обясните проблемите на Борис Джонсън на чуждестранната

...
Как изобщо да обясните проблемите на Борис Джонсън на чуждестранната
Коментари Харесай

Политико: Защо британците толкова се шокираха от партитата на Борис Джонсън?

Как въобще да обясните проблемите на Борис Джонсън на задграничната аудитория?

Противоречивият английски министър-председател е претърпял толкоз доста кавги, че предшественикът му Дейвид Камерън един път го назова " прасенцето албинос, омазано с лой " поради способността му да се измъква от неуместни обстановки, написа „ Политико “.

Наистина ли в този момент има заплаха той да бъде повален от едно празненство с торта и малко – добре де, доста вино?

Това е загадката, пред която са изправени задграничните репортери в Лондон, до момента в който се мъчат да обяснят гнева на великата английска аудитория на своите аудитории.

" Говорих с моя редактор и той ми сподели: " Та този човек беше определен преди две години, още тогава всички знаеха, че е измамник. Защо в този момент всички са толкоз сюрпризирани, че е лъгал? ", споделя Дебора Бонети, журналистка, която написа за италианския вестник „ Il Giornale “ и е шеф на лондонската Асоциация на задграничната преса. " Британците постоянно са сюрпризирани, че политиците лъжат ", прибавя Бонети.

В продължение на 20 години изглеждаше, че нищо не може да спре Джонсън. Гафовете си отминаваха, а разкритията, които можеха да прекратят кариерата му, в последна сметка се трансфораха в стихия в чаша вода.

Но през последните месеци " Партигейт " се трансформира в най-голямата опасност за кариерата на Джонсън досега. Докато страната беше блокирана и инструктирана от министър-председателя да ограничи обществените си контакти, чиновниците на Джонсън на " Даунинг стрийт " № 10 постоянно пийваха по нещо на неофициални служебни празненства и, най-малко в един случай, в задната градина на офиса.

В една от неотдавна оповестените публикации се споделя, че чиновниците са изпели на министър-председателя " Честит рожден ден ", до момента в който са му подарявали торта.

Но до момента в който обвиняванията са задоволително лесни за формулиране, то обяснението за степента на отвращение измежду британците - седмици наред истерични първи страници във вестниците, парламентарни разногласия, следствие на държавната администрация, полицейско следствие, е различен въпрос.

С натрупването на новините рейтингът на Джонсън се намали. Партията му се спуска надолу в изследванията, а премиерският пост наподобява по-нестабилен от всеки път. Дори и да успее да оцелее през идващите няколко седмици, консенсусът е явен: британците са гневни, а Джонсън съвсем несъмнено е ходещ труп.

" Опитах се да обясня на хората за какво британците се усещат в действителност разочаровани, защото са считали, че той ще съблюдава същите правила, които е основал ", споделя Бонети. " Този тип реакция изглеждаше малко пуританска, и аз не я чаках от британците ".
Руски разбор изброява аргументи за какво на Борис Джонсън незабавно му би трябвало война с Русия
Делата на английския министър председател Борис Джонсън вървят много зле напоследък по тази причина сякаш може да го избави единствено една война, или по...
Прочети повече
Според Рафа де Мигел, сътрудник на испанския вестник " Ел Паис " във Англия, сложен за обясняние е не толкоз въпросът с неспазването на разпоредбите от страна на Джонсън, а с... пиенето.

Пренебрегването на разпоредбите - даже на неговите лични, не наподобява изключително изненадващо от страна на министър-председател, чиято персона се върти към постоянно комичната му талантливост и непринуденото занемаряване на конвенциите. Но какво вършат държавните чиновници с толкоз доста вино?

" Едно от нещата, които моите редактори желаеха от мен още през цялото време на абсурда, беше да се опитам да обясня каква е тази просвета на пиянство, за която непрекъснато се приказва в английските медии ", споделя Де Мигел. " И е малко мъчно да се изясни, когато хората не са живели тук ", разяснява той. „ Искам да кажа, че в Испания няма хора в държавната централа, които да приключват деня си с бутилка вино ".

 борис джонсън

Едно от обясненията за изненадващата реакция на абсурда е нещо друго, което е типично английско: Чувството за взаимност в първите дни на пандемията, което беше нарушено от последните разкрития.
Нов скандал заплашва английския министър председател Борис Джонсън
Британският ефирен канал ITV оповести два нови случая на хипотетични нарушавания от страна на министър-председателя на Обединенот...
Прочети повече
За страната, която години наред се бореше с тематики, предизвикващи разделяне като Брекзит и независимостта на Шотландия, коронавирусът, колкото и да е ужасяващ, обезпечи миг на единение, чувството, че всички са в една лодка.

" Особено първоначално беше като: " Добре, момчета, просто ще създадем това и ще се оправим " и всички изпълняваха ", споделя Ясмин Серхан, английска журналистка от " Атлантик ". " Нямаше странните партийни битки, които видяхме в Съединени американски щати. Имаше това възприятие на приятелство, което в действителност оказа помощ на Англия да премине през пандемията. "

Затова откритието, че министър председателят и антуражът му са прекарали тези дни на изолираност в много по-весела лодка, беше изключително стряскащо.

" Това е страна, която обича да се реди на опашки ", споделя Серхан. " Разбира се, че ще се вбесят, в случай че видят, че политиците им жестоко нарушават разпоредбите! Това не се възприема тук единствено като политиканстване или като това, че Борис е Борис, а като честен неуспех. "

И въпреки всичко, добавя Бонети, това не изяснява за какво британците бяха толкоз шокирани, че техният подъл министър-председател се е държал тъкмо по метода, по който дългогодишният му имидж би предиздвикал един външен човек да счита, че ще се държи. " Като че ли са си мислели, че той ще се промени, като е на най-високия пост ", приключва Бонети. 

Още от ЕВРОПА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР