Как изглежда огромният, анонимен град през погледа на личните истории?

...
Как изглежда огромният, анонимен град през погледа на личните истории?
Коментари Харесай

Лични истории на столичани събрани в документална поредица за София - slava.bg

Как наподобява големият, неизвестен град през погледа на персоналните истории? Кои са хората, които стоят зад нарицателното „ софиянци” и по какъв начин те сътворяват всеки ден лицето на този град? Това са тематиките, с които документалната поредност от късометражни портрети „ Софиянци” ще построява облика на модерна София – такава, каквато я основават хората от града, който „ пораства, само че не старее “.

Документалната поредност, която ще бъде основана с поддръжката на столичната стратегия „ Култура”, търси хора и места, с които свързваме града. Как личностите въздействат на историята му и по какъв начин той бележи биографиите им – филмите от поредицата ще търсят отговори на тези въпроси през страстта на разказите от първо лице на „ Софиянци “. Зрителят ще има опция да огледа София през техните очи, да научи нови обстоятелства, да съпреживее забавни моменти от биографиите им.

В началото на плана се провежда анкета, ориентирана към потребителите на обществените мрежи. Въпросите са за обичаните им места, истории, хора. Отговорите от анкетата ще оформят пъзела от герои в документалната поредност, чиито разкази ще бъдат снимани в къси филми.

Анкетата може да се попълни ТУК!

Автор на плана е съдружие „ Избери България”, а откакто бъдат основани, късометражните филми ще бъдат излъчени в ефира на телевизия „ България он еър” и пред студенти от НАТФИЗ, които ще бъдат и дейни участници в плана.

Източник: Monitor
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР