Как изглежда обикновено ежедневният ви график?Това е един от въпросите,

...
Как изглежда обикновено ежедневният ви график?Това е един от въпросите,
Коментари Харесай

Колонката на Ричард Брансън: Живот преди вихрушката

" Как наподобява нормално ежедневният ви график? "

Това е един от въпросите, които хората ми задават най-често. Обикновено изяснявам, че когато работя от у дома, на Британските Вирджински острови, се провеждам по този начин, че денят ми да стартира в 5 часа призори - с цел да мога да прекарам малко време със фамилията си, да поспортувам, преди работа. Обикновено имам тежък график, по тази причина, намирам за потребно пускам деня с физическа интензивност и приятни, занимателни моменти с хората, които обичам. Това ми основава вярната конфигурация да се изправя пред всичко, което ме чака в следващите часове и ми оказва помощ да бъда по-продуктивен. 

Понякога се любувам на сложен мач на тенискорта рано заран, или на бърза разходка из острова. Освен това имам и шанса да мога да се отдам на кайтсърфинг - обичания ми спорт. От жизненоважно значение е да включите малко време за себе си в ежедневния си график, даже в случай че става дума единствено за 15 минути за неща, които не са свързани с работа. Така увеличавате креативния си капацитет. Това ще ви помогне да отстъпите крачка обратно и да погледнете на нещата от по-свежа преспектива. Означава, че би трябвало да пробвате нови и нови действия - не се придържайте единствено към някакъв прецизен график за извършения. За мен, да се науча да карам кайтсърф не беше въобще елементарно. Когато се пробвах за първи път, в действителност ми беше доста мъчно.. Първоначално излизах със сина ми Сам или с неговите другари и (може би наподобява глупаво) само че мислех, че ще се оправя с лекост. На третия ден опити да се изправя и да яхна вълната, някой до мен подмятна, че фотограф се крие в храстите с фотообектив за далечно виждане. Егото ми неотложно извика най-хубавото от мен и се изправих за идната вълна (и за първите страници на австралийската преса на другия ден). Беше като каране на колело или пускане на нов бизнес - бориш се и се мъчиш, до момента в който ненадейно не се вдигнеш и тогава се чувстваш необикновено. 

През годините моите умения се подобряваха и бях даже разгласен за най-възрастният човек, карал кайтсърф в Ламанша. За мен излизането сред вълните ме държи в добра форма и започва сутрините ми с малко прелестен звук. 

Няма в действителност нищо по-добро от това да започваш деня си, енергизиран и жив, и това е страховит метод да си поставяш нови персонални цели. Особено значимо е за бизнесмените, тъй като да накараш кръвта да закипи във вените, е метод да осъзнаеш, че си кадърен да постигнеш надалеч повече, в сравнение с вярваш, че е допустимо. Което е потребно в бизнеса. 

Това ме води до идната ми насочна точка: аз постоянно съм казвал, че хората не би трябвало да се мъчат да вършат неща, които не им харесват и не ги въодушевяват. Това е принцип, с който пребивавам. Опитвам да включвам приключенството във всеки аспект от живота си. Какъв е смисълът от всичко, в случай че не се забавляваш?!

Имам щастието да живея разнообразен живот. Да си избавям време да бъда импровизиран и да пребивавам за момента е значима част от моя график. 

За да се забавлявате, би трябвало да планирате време за това и да го извършите собствен приоритет всеки ден. Помнете: Дори бизнесмените имат потребност от малко време отвън вихрушката. И постоянно има малко място в живота ни за приключенство. 

Всеки четец на „ МениджърНюз “ може да задава своите въпроси към Ричард Брансън на имейл: [email protected]. Сътрудниците на международно известния бизнесмен поучават да посочвате името си, страната, имейл-адреса и уеб страницата където четете колонката.

© 2017 Ричард Брансън (Разпространява се от The New York Times Syndicate)

СОБСТВЕНИЦИТЕ НА ПРАВАТА THE NEW YORK TIMES SYNDICATE ПРЕДУПРЕЖДАВАТ, ЧЕ НИКАКВА ЧАСТ ОТ КОЛОНКИТЕ НА РИЧАРД БРАНСЪН НЕ МОЖЕ ДА съдебна експертиза ИЗПОЛЗВА, КОПИРА И ПРЕРАЗКАЗВА без тяхното категорично документално единодушие. Текстовете на Ричард Брансън в България се контролират по правилата на авторското право.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР