Как инженерите в енергетиката могат да автоматизират и да индустриализират

...
Как инженерите в енергетиката могат да автоматизират и да индустриализират
Коментари Харесай

По-умна е-Европа в енергийния сектор

Как инженерите в енергетиката могат да автоматизират и да индустриализират своите процеси по този начин, че да са в благозвучие с „ доктрината “ Индустрия 4.0? Как ще наподобяват в бъдеще шкафовете за устройства за предпазване на силата, фотоволтаичните преобразуватели и слънчевите системи? Какъв вид систематични технологии се изискват, с цел да бъде разгърната цялостна инфраструктура за зареждащи станции за електрическа подвижност? На ревюто за интелигентна енергетика в Мюнхен Rittal дава свои отговори на тези и доста други предизвикателни въпроси, представяйки практични решения. Сред тях са нови дребни и компактните табла AX и KX, както и новата система от огромни шкафове VX25.

За да се реализира стопански триумф в бъдеще, процесът на свързване и дигитализиране на веригата за добавена стойност предлага на инженерите обилни благоприятни условия да усилят своята работливост. Под слогана “The smarter E Europe” ревюто в Мюнхен показва същинските изгоди от цифровите технологии.

Rittal да вземем за пример предлага артикули и решения, които дават опция на производителите на панели да слагат основите за последователно основаване на цялостна цифрова верига на добавената стойност. Портфолиото й обгръща както инженеринг и систематични решения за шкафове до автоматизирани системи като машини за обработка на кабели.

Нова технология за шкафове за Индустрия 4.0

Друг отговор на провокациите, познати като „ Индустрия 4.0 “ са напълно новите серии AX и KX от компактни и дребни табла, както и новата система шкафове VX25. Новостите включват висококачествени 3D данни и принадлежности за настройване, QR кодове на всички панели, които се отпечатват на машините, а това улеснява консолидираното им в индустриалния работен развой. Това разрешава дигитален мониторинг на всеки стадий от приемане на поръчката до предаване на подготвени артикул. Първите шкафове ще са налични от лятото на 2019 година



Новите дребни табла дават опция за по-лесно сглобяване за фотоволтаици, като в тях се инсталират контролът и енергийната електроника. Монтажът на вратите и заключващите системи в този момент е по-лесно, защото не са нужни принадлежности. Друго преимущество е спомагателното пространство, което таблата AX и KX оферират спрямо предшествениците, посредством модулна структура, усъвършенствани отвори и по-големи уплътнения, освобождаващи приблизително до една трета повече пространство за кабелните трасета. Rittal показва и конверторните системи могат елементарно да бъдат интегрирани в кутии с новата шкафова система VX25.

Rittal си сътрудничи и с Enercon за взаимно основаване на станции за зареждане на електрически автомобили, основани на шкафа за външен монтаж CS Toptec. Използваната технология дава на електрониката оптималната отбрана, предпазваща от вандализъм.

Представянето на Rittal е фокусирано върху периферния център за данни (Edge Data Center), като идеална ИТ база за всички умни мобилни решения.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР