Как и кога да заговорим за алкохола? Как да започнем

...
Как и кога да заговорим за алкохола? Как да започнем
Коментари Харесай

За децата ни и алкохола: Родителска среща в бар

Как и по кое време да заговорим за алкохола? Как да стартираме тематиката за виновната консумация пред нашите деца, без да изпаднем в крайности и цялостно отричане? Как да развием самочувствието им, тъй че да не се поддават на нездравословни въздействия? – тези и доста други въпроси разясниха Мира Иванова, Ваня Джаферович и актьорите Дария Симеонова, Гергана Стоянова и Васил Бинев по време на специфичното събитие на спиритсБЪЛГАРИЯ.

„ Всеки родител има основна роля в оформянето на светогледа на детето. Ценностите, откровените диалози и подготовката за разнообразни обстановки, които съпровождат порастването, се случват в фамилията и постоянно предопределят избора на децата.

Тази специфична родителска среща още веднъж ни сподели какъв брой значимо е да бъдем откровени и да бъдем образец, който ще откри свое продължение “, разяснява психологът на програмата Яна Алексиева, която дискутира тематиката с родителите през миналата вечер.

 родителска среща в бар Илиян Ружин

„ Подкрепата от известни и сполучливи родители е извънредно скъпа за програмата – всеки един от нас има своя опит, най-важното е да пожелаем да го споделим.

Насочването на силата в подобаващи занимания, развенчаването на легенди, устояването на връстниците – тези тематики не се разискват единствено през днешния ден, само че и на всяка родителска среща, която е друго прекарване за родители и учители демонстрира опитът ни за пета поредна година “, разяснява Ралица Скорчева, ръководител на спиритсБЪЛГАРИЯ .

 родителска среща в бар Илиян Ружин

Единствената по рода си стратегия в България ще продължи с провеждането на наставнически срещи в София, Пловдив, Бургас, Велико Търново и дребните градове в регионите. Екипът на програмата дава опция за всеки преподавател, който желае да направи независима родителска среща, да се възползва от предоставените материали в формалната платформа predi18.org и konsumirai-otgovorno.bg.

Родителите от своя страна могат да открият Наръчника за родители и да се снабдят с положителни хрумвания за провеждането на първия диалог с детето.

„ Децата не стопират да ни изненадват с въпроси. Най-важното е да се опитаме да им дадем подобаващ отговор – открийте го дружно, до момента в който разговаряте. Понякога по този начин може да научим повече по тематика, която е толкоз любопитна за децата “, споделя актриста Дария Симеонова.

„ Предлагайте на децата си отговорности и познания, които да ги окуражават.Важно е да изградим вътрешна убеденост в децата си – тогава те доста по-трудно биха се поддали на непознати въздействия или създали неприятен избор “, добави актрисата Гергана Стоянова.

Съвети за поддържането на доверие в младежите показа Мира Иванова, а Васил Бинев добави какъв брой значимо е качествено прекараното време в динамичния свят на актьорите и техните деца . Спортът и заниманията като укрепващи мотивацията на децата бяха измежду предложенията на Ваня Джаферович, който посъветва родителите да потърсят вдъхновяващи занимания за децата.

Програмата „ Родителски срещи в бар: Малки диалози на огромни тематики “ е ориентирана към родители и учители на деца в четвърти клас. Инициативата на спиритсБЪЛГАРИЯ е подкрепена от МОН, РУО и ДАЗД.
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР