Как го разбират туризма тарикати по морето: да пробутваш скапана

...
Как го разбират туризма тарикати по морето: да пробутваш скапана
Коментари Харесай

В Крапец! 8 лева за цаца от микровълновата, левче да заредиш GSM

Как го схващат туризма тарикати по морето: да пробутваш скапана храна и да режеш главата до кръста на клиента със сметката.

В подобен филм влезнали софиянци, които решили да се разходят до една от най-северните точки по нашето Черноморие – село Крапец, което се намира на 15 кг от граничния пункт към Румъния в Дуранкулак и на 10 км северно от Шабла, написа trafficnews.bg.

``
реклама

Там има големи полудиви плажове и малко хора. През последните години бяха издигнати много къщи за посетители, само че главната част от туристите са фенове на дивото къмпингуване, които разпъват палатките до пясъка.

„ Седнахме в единственото заведение на плажа, което въобще не изглеждаше лъскаво. Поръчахме цаца, а тя се оказа притоплена в микровълновата фурна. Картофите бяха полуфабрикат и безвкусни. А бирата – топла. Когато поискахме сол, се оказа, че в заведението няма солници, а дават пакетчета ”, описаха читатели на TrafficNews.



Голямата изненада обаче пристигнала със сметката. Оказало се, че порцията риба е 8 лв., картофите са по 5 лева, а българската наливна бира – по четворка. „ Обяд за двама ни излезе 34 лв.! За тези пари на всички места ще ти предложат доста по-вкусна храна и доста по-добро обслужване ”, разясниха възмутените клиенти на заведението в Крапец. Преглед в менюто пък посочил, че порцията сафрид е 12 лева, а сандвичът - към 10. 

Точно това комбиниране на неприятно качество и висока цена отблъсква туристите от България и ги кара да похарчат парите си в Гърция – там може да платят малко по-скъпо за обяд, само че рибата ще е преди малко извадена от морето, а отношението в заведението – като към  най-скъпи посетители. В таверна в Северна Гърция да вземем за пример порция от една от най-всусните риби - ватос, коства 8 евро, разясниха ужилените.

Но ги чакали още изненади. Оказало се, че в случай че искаш да си заредиш мобилния телефон на бара, би трябвало да платиш левче такса. Също толкоз желали за използването на тоалетната,  в която нямало нито сапун нито хартия. И в случай че се престрашиш да влезеш, би трябвало да си запушиш носа, а след това да побързаш да си вземеш душ!

„ В Крапец гледат на туристите като на ходещи портфейли, а задачата е да издоиш всеки, който с излъже да седне в заведението ”,  коментираха възмутените клиенти.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР