Как футболният свят реагира на кризата с коронавируса? Европейската асоциация

...
Как футболният свят реагира на кризата с коронавируса? Европейската асоциация
Коментари Харесай

Как реагира футболният свят на кризата с коронавируса


Как футболният свят реагира на рецесията с ковид? Европейската асоциация на футболните сътрудници направи изследване по този въпрос посредством допитване до своите членове, измежду които е и Българската асоциация на футболните сътрудници (БАФА) с ръководител Емил Данчев.

От страна на БАФА участваха Борис Колев, който е лекар по спортно право, и юрист Елена Тодоровска от адвокатско сдружение “Колев Тодоровска”. Специално за Gong.bg обстановката от икономическа и правна позиция заключи Борис Колев.

АНГЛИЯ

Английската футболна лига (ЕFL) е отпуснала 50 милиона паунда помощ за своите членове за справяне с финансовия дефицит, породен от прекъсване на надпреварите. Текат диалози сред Английската асоциация, Премиер лигата и Английската футболната лига по отношение на ограниченията за понижаване на загубите на равнище Премиършип. Професионалният футбол в Англия няма да стартира преди 30 април, само че поради сегашния локдаун в цялата страна, това е прекомерно оптимистична дата.

И ТАЛИЯ

Правителството отсрочи заплащанията за налози, Данък добавена стойност и осигуровки на клубовете. Ювентус разгласи, че е постигнал съглашение с играчите за неизплатените хонорари за сезон 2019/2020 година. Останалите клубове от Серия А разискват понижения на заплатите с 30% със синдиката на футболистите. Италианската футболна асоциация изиска анулация на заплащанията за наеми и концесии, отсрочване на периодите за заплащане на налози и осигуровки и разширение на фонд безработица. Едно от най-иновативните оферти включва основаването на специфичен фонд - Salva Calcio Fund, към който футболната асоциация ще насочва средства. Серия А е отсрочена за неустановен период.

 Ювентус - Интер 2:0
източник: Gulliver/GettyImages
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР