Как фалшивите новини създават фалшива реалност - това обсъдиха студенти

...
Как фалшивите новини създават фалшива реалност - това обсъдиха студенти
Коментари Харесай

Анализатори и преподаватели дискутираха как да разпознаваме фалшивите новини

Как подправените вести основават подправена действителност - това разискаха студенти дружно с политически анализатори и преподаватели от Софийския университет. Една от констатациите е, че все по-често дезинформацията и пропагандата са платени, с цел да се пазят съответни тези.

Онлайн средата става по-враждебна, а пропагандата против Евросъюза се ускорява изключително по време на евроизбори, регистрират от Бюрото на европейския парламент в България. Затова считат, че най-сериозното оръжие са думите - да се приказва за казуса.
Теодор Стойчев - началник на Бюрото на Европейския парламент в България: За този проблем ние можем да предприемем ограничения, разнообразни административни, на европейско равнище, национални, бизнеса може да предприеме ограничения, несъмнено в подтекста на обществените мрежи, на интернет, разнообразни регулации. Независимо от къде идват, в случай че ние не сме виновни консуматори към самите себе си по тази причина да имаме сериозно мнение, да ревизираме своите източници, да съпоставяме разнообразни гледни точки, този проблем няма да изчезне.
Хората от ден на ден разпознават подправените вести и се ориентират по-добре измежду информацията от обществените мрежи, регистрира политическият анализатор Владимир Шопов.
Владимир Шопов - политически анализатор: По отношение съответно на започващата акция ми се коства, че не толкоз ще бъдем очевидци на подправени вести, колкото на това, което аз по-скоро назовавам,,фалшива действителност ". Тоест едни нереалистични истеризирани облици на това какво се случва в Европа, какво следва да се случи в Европа, преекспониране на разнообразни закани, свързани с имиграция, с бежанци - това, което наблюдавахме и през последните години.
Владимир Шопов показва и различен проблем - понятието,,фалшиви вести,, влезе в ежедневния политически език като пояснение за несъгласието с дадена теза.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР