Как едни и същи експерти, които подкрепиха F-16 през 2012

...
Как едни и същи експерти, които подкрепиха F-16 през 2012
Коментари Харесай

Плевнелиев: Как едни и същи експерти през 2012 г. бяха за F-16, а сега са за Грипен

Как едни и същи специалисти, които поддържаха F-16 през 2012 година, сега са за " Грипен ".  " Грипен " не е най положителното. Самолетът не е единствено да лети, а и да стреля, да може да отбрани националния суверенитет.

Това съобщи президентът сред 2012 и 2017 година Росен Плевнелиев пред bTV. 

По думите му защитата на страната е допустима единствено с нашите съдружници.

Румъния, Турция, Гърция, по на север Полша - всички те имат F-16, може би не е инцидентно това ", разяснява Плевнелиев.

Той разгласи, че е смутен от вероятността президентът Румен Радев да е оказал въздействие за вземането на решение в интерес на шведските изтребители, само че се надява особено основаната за следствие на избора на изтребители парламентарна комисия да изследва случая и жителите да бъдат осведомени какво се е случило. 

" Депутатите имат цялостно съображение да видят имало ли е напън и форма на въздействие от страна на президентската институция към служебното държавно управление. Бях обезпокоен, когато Герджиков сподели, че е имало. Гражданите би трябвало да схванат дали е имало форма, която президентската институция не трябва да си разрешава - да предопределя работата на държавното управление в публичните поръчки ", акцентира Плевнелиев. 

Той насочи рецензии към Радев и във връзка това, че редица политици не са позволени на срещата на президента с кмета на Свищов Генчо Генчев, както и за състава на делегацията, придружила Радев на аудиенцията при папа Франциск. 

Скандалът в Свищов наподобява зле, на президента му отива да интегрира, разяснява Плевнелиев. Той назова неналичието на религиозни дейци в делегацията за аудиенцията при папата и последвалите пояснения сред Ватикана и администрацията на президента като " огромен гаф ". 

Плевнелиев изрази вяра, че по време на Председателството на Съвета на Европейски Съюз България ще се прояви като районен водач на Балканите и ще зададе тона на дебатите за бъдещето на Европейски Съюз след Брекзит. 

Той коментира и рокадите в НДК, като разгласи, че случилото се няма да провали Председателството, само че е време да се фокусираме върху ролята на България на Балканите, а не върху това какъв брой пари се харчат за една постройка. 

По думите му е значима също ролята на страната ни като мост сред Европейски Съюз и Турция. По този мотив той уточни, че България би трябвало да е другар на Турция, само че не и да замита проблемите с демокрацията на съседката ни. 

Росен Плевнелиев сподели още, че след края на мандата си е посетил 15 страни и на всички места получава поддръжката на българите.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР