Как един топ журналист става шофьор на такси? Изненадващо за

...
Как един топ журналист става шофьор на такси? Изненадващо за
Коментари Харесай

Миролюба Бенатова влезе в нова неочаквана роля

Как един топ публицист става водач на такси? Изненадващо за мнозина, това е новото преобразяване на Миролюба Бенатова.
Бившият кадър на bTV и NOVA, която слезе от екран през юни 2019 година, към този момент работи в една от огромните софийски таксиметрови компании – Yellow Taxy.
Очаквано новината бързо обиколи медиите. Някои подозират, че журналистката може да е влезнала в тази роля, с цел да натрупа усещания за нова поредност. А може би просто е метод да си изкарва прехраната.
Самата Бенатова удостовери новото си занятие и даде да се разбере, че не се срами от новата си специалност. " Истината е, че през днешния ден работя като таксиметров водач. Плащам си всеки ден аренда за колата и други разноски. После стартирам да изкарвам за себе си. Това е свободна специалност ", споделя тя във Фейсбук.
Разказва за раздялата си с NOVA и метода, по който е напуснала малкия екран.
" През юни ми предложиха да стажувам като публицист. Разбира се, нарекоха го по различен метод. Казаха, че желаят да ме задържат в Народоосвободителна въстаническа армия, само че със стажантски контракт, никога трудов. При никакви условия да не съм в нюзрума, само че да върша материали. Неясно по какъв начин, само че със изрично без да употребявам оператори и монтажисти от малкия екран. В средите на " Човешки запаси " назовават тези предложения отказващи. Предложение, което не можеш да приемеш, само че след това ще бъде показано като опция. Хитро ", изяснява тя.
" След 26 години в публицистиката, взех решение да стажувам на друго място. След като в това време тук – там ми споделиха, че няма място за кореспондент като мен. Имали предпочитание, само че нямали опция. Разбрах ги. И потърсих занятие, в което още търсят хора ", споделя тя.
" Нямам работно място и рубриката ми се оказа непотребна за българския медиен свят ", споделя Бенатова. " Никъде не ми оферират да задавам въпроси. Този род в репортерството върви към закриване. Обикновените въпроси към този момент са екзотика ", отбелязва журналистката.
" Като изключим " предлагането " от ПИК да върша графа при тях, от другаде не ми предложиха работа. Практикувам публицистика като занимание, което обичам с цялата си душа. И пиша за списания. От " Жената през днешния ден ", L’Europeo и " Мениджър " се обадиха да ми предложат тематики за писане. Единият текст към този момент излезе, другите предстоят. Благодаря и за тази опция. Наистина ", споделя тя.
" Сега се изучавам да се ориентирам бързо във всички квартали на София, запитвам, когато навигацията ме обърка и се оправдавам на пасажерите, в случай че изпусна отбивката или не знам улицата, която ми споделят. От репортерството съм научила, че когато не знаеш нещо, би трябвало да питаш. Практикувам го. Когато би трябвало мълча, не предпочитам най-бавната лента, връщам ресто, имам дребни, чувам неангажираща музика и колата е чиста ", изяснява Бенатова.
Журналистката размишлява върху срутва на свободата на словото у нас и срамно ли е да бъдеш таксиметров водач.
" Срамно е да те поръчват за поръчкови репортажи. Да ти пишат въпросите и да ти диктуват отговорите. Срамно е да убиваш за пари. Да обслужваш корпоративни и персонални ползи зад маската на публицистиката. Да си ПР или ченге на щат като кореспондент, продуцент и шеф на вести, е срамно. Да те държат за топките, а ти да задраскваш думи затова, е гибел ", написа тя.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР