Как един новаторски нов подводен кабел променя играта за международния бизнес?

...
BlueMed маршрут
- Авторско право Блясък •  Актуализирано: 02/10/2023 - 08:00ч Между постоянното нарастване
Коментари Харесай

BlueMed route BlueMed маршрут - Авторско право Блясък •  Актуализирано: 02/10/2023 - 08:00ч

Между постоянното нарастване на дистанционната работа след пандемията и разширяването към нововъзникващите пазари, надеждната мрежова свързаност е все по-важна за бизнеса днес. Наложително е мрежата на компанията да остане достъпна и защитена 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата, за да поддържа последователни операции. Като предпазна мярка за това успешните фирми разчитат на множество кабелни маршрути, за да останат онлайн в случай на природни бедствия или други проблеми по един маршрут. Следователно нарастващо предизвикателство за международните компании е да разберат как да увеличат мрежовата диверсификация и да намалят забавянето.

За щастие, изпълнителните директори и мениджърите по сигурността или ИТ в Европа вече имат по-широк избор по въпроса. По-надеждни опции станаха достъпни с амбициозна, модерна подводна кабелна мрежа, която ще позволи на компаниите да диверсифицират своите мрежови маршрути. Базираният в Италия телекомуникационен гигант Sparkle си сътрудничи с Google и други водещи оператори за изграждането на подводните кабелни системи Blue & Raman. Тази новаторска кабелна мрежа минава през Италия, Гърция и Средиземно море по Синята система и Йордания, Саудитска Арабия, Джибути, Оман и Индия по Рамановата система, свързвайки Генуа чак до Мумбай, когато последната система бъде завършена.

Важна нова цифрова магистрала

Важна част от тази мрежа е средиземноморският сегмент. Иновативният кабел BlueMed е частен домейн на Sparkle, водещ глобален доставчик на услуги, и споделя чифтове влакна и мокър сегмент с кабелната система Blue. Състои се от четири двойки влакна с първоначален проектен капацитет от повече от 25 Tbps на двойка влакна.

Обхващайки приблизително 1000 km и разполагайки с капацитет до 240 Tbps (15Tbps/FP * 16FPs), BlueMed установява нова цифрова магистрала между Близкия изток, Африка, Азия и европейските континентални центрове, което води до до 50% намаление на латентността в сравнение с настоящите наземни кабели, които свързват Сицилия и Милано. Особено за компании, които правят бизнес във Франция, Италия и Гърция, това вълнуващо развитие означава по-бърза, по-надеждна свързаност, застрахована срещу повреди или проблеми по други кабелни маршрути.

За разлика от други подводни кабели, BlueMed се отличава с внедряването усъвършенствани концепции като отворен кабел и отворени кабелни станции за кацане (CLS), за да осигурят конкурентен достъп до точките за завършване на кабела. Освен това той минава през Месинския пролив вместо Сицилианския канал и каца в Генуа, за разлика от Марсилия, бившия основен CLS за региона. Тази нова входна точка в Европа осигурява повече гъвкавост за бъдещите подводни кабели, за да променят своите пътища. Добавката е такава промяна на играта за международната телекомуникационна индустрия, че Genoa Landing Platform на Sparkle спечели 2022 Global Carrier Award за „Най-добра подводна иновация“ заради потенциала си да диверсифицира маршрути до други европейски точки за кацане, устойчивостта и скалируемостта на инфраструктурата за кацане и минимално въздействие върху околната среда и града.

Стратегически път към нови възможности

Маршрутът BlueMed е кулминацията на много стратегически съображения. Вместо да минава през Сицилианския канал, кабелът BlueMed минава през Месинския пролив, което спомага за разширяване на глобалното разпределение на трафика. В резултат на намаления натиск върху други съществуващи маршрути, устойчивостта на глобалната мрежа се увеличава, победа за дигитално диверсифицираните бизнеси навсякъде.

Проницателният избор за използване на градовете Генуа и Палермо като станции за кацане на кабела BlueMed е друга стратегия, която отваря вратата към повече гъвкавост и растеж в целия регион и извън него.

Палермо действа като перфектния интернет център поради изгодното си местоположение близо до Африка и Близкия изток, които са дом на някои от най-бързо развиващите се телекомуникационни пазари и изискват преразпределение на цифровата гравитация на юг по земното кълбо. Освен това градът се свързва с всички международни кабели, които кацат в Сицилия. Когато става въпрос за мрежово разнообразие, това е идеална алтернатива и допълнение към съществуващия CLS на Марсилия и маршрута през Сицилийския проток, който се превърна в норма през последните години и понесе тежестта на тежкия цифров трафик в региона. Според главния изпълнителен директор на Sparkle, Енрико Баняско, „С кацането на BlueMed в Палермо, ние завършваме полагането на тиренския участък на една от най-модерните дигитални инфраструктури в света, като същевременно засилваме централното място на Сицилия в глобалната интернет система.“ кметът на Палермо Роберто Лагала добави, че подобрената инфраструктура в региона „ще може да предложи значително подобрение на интернет услугите както за гражданите, така и за телекомуникационните оператори, предприятия и институции“. Бъдещи възможности за мрежова диверсификация

Sparkle продължава да гледа напред към нови възможности за разширяване и подпомагане на клиентите да посрещнат своите нужди от мрежова диверсификация и латентност. „Благодарение на BlueMed, Sicily Hub в Палермо е готов за по-нататъшно разширяване и растеж ”, каза Баняско, „утвърждавайки се като стратегически актив за цифровизацията на страната и ключов център за трафик на данни в средиземноморския регион.”

Бъдещето изглежда светло за развитието на кабелната система на Sparkle. станцията за кацане в Генуа разполага с мащабируема инфраструктура за кацане на кабелите на системата Blue (BlueRaman /BlueMed), която може да побере до шест допълнителни нови системи.Основният ствол на системата BlueMed в момента свързва Италия, Франция, Гърция, Израел, Йордания, и разполага с допълнителни клонове във Франция (Корсика), Италия (Голфо Аранчи – Сардиния и Рим), Алжир, Тунис, Либия, Турция и Кипър, но Sparkle очаква с нетърпение да свърже повече региони през следващите години с допълнителни кабелни маршрути.< /p>

За ИТ специалисти, които искат да диверсифицират своите мрежи и да намалят забавянето в предстоящото си дигитално пътуване, всички пътища водят до по-добър бизнес.

Партньорско съдържание, представено от „Партньорско съдържание, представено от“ се използва за описание на съдържание на марката, което е платено и контролирано от рекламодателя, а не от редакционния екип на Euronews. Това съдържание се произвежда от търговски отдели и не включва редакционния персонал на Euronews или новинарски журналисти. Финансиращият партньор има контрол върху темите, съдържанието и окончателното одобрение в сътрудничество с комерсиалния производствен отдел на Euronews. ТЕЛЕКОМУНИКАЦИИ БИЗНЕС ИНТЕРНЕТ
Източник: euronews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР