Как един актьор се разделя с роля и спектакъл –

...
Как един актьор се разделя с роля и спектакъл –
Коментари Харесай

За последно на сцената на Националния музикален театър Булевардът на залеза

Как един артист се разделя с роля и театър – споделят част от звездите в мюзикъла на Националния музикален спектакъл
На 9-ти, 10-ти и 11-ти ноември на сцената на Националния музикален спектакъл гледаме за последно мюзикъла на А. Л. Уебър - „ Булевардът на залеза”. Една история за напредък и проваляне, за илюзиите, съдбовната обич и цената на славата, разказана в стила на трилъра и кино лентата „ ноар”. Режисьор на спектакъла е учен Пламен Карталов.
Главната роля на някогашната икона на нямото кино Норма Дезмънд се извършва от блестящите солистки Людмила Козарева/9 и 11-ти ноември/ и Калина Ангелова /10-ти ноември/. Верният иконом на Норма – Макс - който я държи надалеч от действителността и поддържа илюзиите й, че към момента е на върха на славата си – се играе от доайена на Националния музикален спектакъл Христо Сарафов.
ЛЮДМИЛА КОЗАРЕВА за ролята на Норма Дезмънд /играе в спектаклите на 9 и 11 ноември/: „ Тази роля ми се наложи да приготвя за доста малко време при сложни условия, само че все пак тя се оказа лесна и се сля с мен. Не е трябвало да сломявам нещо в себе си като актьор, имах чувството, че върша нещо към този момент претърпяно от мен. С всяка роля актьорът се сраства и раздялата постоянно е доста тежка. В Музикалния спектакъл, където в една роля се влага доста повече страст, в сравнение с в операта да вземем за пример, където най-важно е пеенето, раздялата със спектаклите е постоянно мъчителна и доста сложна. При нас след финален театър постоянно всички плачем. Каня публиката да види за последно една невероятна режисура - комбиниране от изумителната музика на Уебър и трагичната трактовка на маестро Пламен Карталов. На тяхната висота са и прелестните гласове на артистите на Националния музикален спектакъл, който към този момент е основал обичаи в слагането на мюзикълите на Уебър от времето на „ Котки”, „ Евита”, „ Исус Христос суперзвезда” и други.”

ХРИСТО САРАФОВ за ролята на Макс /играе в трите вечери на 9, 10 и 11-ти ноември/: „ Обичам тази роля, макар че е доста сложна актьорски и вокално. Доволен съм, че се оправих с това предизвикателство. Очаквам с неспокойствие спектаклите на „ Булевардът на залеза” на 9,10 и 11 ноември. И трите вечери ще изляза на сцената с неспокойствие, все едно играя за първи път...Във всяка роля и във всеки театър артистът оставя парченце от себе си. Така е и с мен, и с моите сътрудници. Този театър слага тематики, които са настоящи когато и да е – за драмата на актьора, за любовта и отдадеността. Познавам фенове, които са гледали мюзикъла по няколко пъти и съм сигурен, че ще дойдат и в този момент на последните спектакли. Те знаят, че толкоз огромни постановки не се играят всеки ден, още повече когато всичките ми сътрудници играят с цялата си душа и сърце!”

КАЛИНА АНГЕЛОВА в ролята на Норма Дезмънд /играе в спектакъла на 10-ти ноември/: „ За мен тази роля е следващо съществено предизвикателство в региона на мюзикъла. Тя изисква от артиста да има голям прочувствен заряд и освен. С тази роля се допрях до ориста на една действителна кино звезда и съумях да преживея дружно с нея страстите, нейните стремежи, възходи и падения. Аз в никакъв случай не се деля с функциите си! Те си остават в мен, обогатили са ме и са ме усъвършествали посредством работата ми с режисьорите, хореографите и с другите сътрудници. В този театър публиката ще види нещо напълно друго от това, което е привикнала да гледа на сцената на Националния музикален спектакъл. Ще усети музикалното чудо в музиката на Уебър и ще види едни доста мощни актьорски превъплъщения.”

„ БУЛЕВАРДЪТ НА ЗАЛЕЗА” -мюзикъл на Андрю Лойд Уебър по либретото на Дон Блек и Кристофър Хамптън
Режисьор: Пламен Карталов
Диригент: Игор Богданов
Сценография: Иван Савов
Художник на костюмите: Цветанка Петкова-Стойнова
Хореография: Антоанета Алексиева
Хореография: Катя Богданова
Хормайстор: Людмил Горчев
Асистент- режисьор: Юлия Маринова
Превод: Живко Ботев
Превод на текстовете: Живка Шопова
Участват солисти, хор, балет и оркестър на Националния музикален спектакъл.
СПЕКТАКЛИТЕ НА КУЛТОВИЯ МЮЗИКЪЛ „ БУЛЕВАРДЪТ НА ЗАЛЕЗА” – НА 9, 10 И 11 НОЕМВРИ СА НА СПЕЦИАЛНИ ЦЕНИ. БИЛЕТИ съдебна експертиза ПРОДАВАТ НА САЙТА НА ТЕАТЪРА https://musictheatre.bg/ И НА КАСАТА НА БУЛ. „ ВАСИЛ ЛЕВСКИ” 100 – тел. 02 94 31 979
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР