Как е възможно превозно средство, преминало съвсем скоро технически преглед

...
Как е възможно превозно средство, преминало съвсем скоро технически преглед
Коментари Харесай

Този български автомобил шашна германските власти с цели 66 дефекта!

Как е допустимо транспортно средство, минало напълно скоро механически обзор в България, да се движи из Германия с 66 дефекта? Германски издания осведомят за български микробус, спрян от придвижване след рутинна инспекция, осведоми DW.com .

Преди броени дни служителите на реда в Люденшайд спрели за рутинна инспекция български микробус с ремарке. На пръв взор возилото направило положително усещане. Но запуснатият тип на купето ги предиздвикал да се вгледат по-внимателно. Привлечен бил и специалист, дружно с който била направена детайлна инспекция на техническото положение на мерцедеса с българска регистрация.

В последна сметка описът на дефектите се оказал рекордно дълъг - общо 66, от които 44 на микробуса и 22 на ремаркето.

Според прессъобщението на полицията, спирачките на микробуса работели единствено частично, огромни ръждиви дупки по шасито били отгоре-отгоре запълнени и замазани с багра, а ремаркето въобще нямало амортисьори. "Ръждясалата щайга ", както я назовава списание "Фокус ", неотложно била спряна от придвижване, а против водача е издадено наказателно разпореждане.

Най-важното - номерът на шасито?

Най-куриозното е, че както микробусът, по този начин и ремаркето единствено преди четири седмици сполучливо били минали годишен механически обзор в България. Огромният брой недостатъци обаче очевидно не е смутил там никого, установи вестник "Вестфаленпост ". Редица издания не крият удивлението си от този факт и пишат: "66 дефекта! Опасното возило е имало годен щемпел за годишен механически обзор от България ".

Специализираното списание за автомобилисти "Аутобилд " приказва за "българска бричка ". А в един блог на германци, преселили се в България, една жена споделя усещанията си от това по какъв начин се минава годишен механически обзор в България. Тя твърди, че най-голямо внимание българските проверяващи отделят на мотора и най-много на това дали номерът на шасито дава отговор на този, който е вписан в документите на колата. Германката даже показва, че могат да се употребяват услугите на пенсиониран български служител на реда, който против надлежно възнаграждение оказва помощ, в случай че има някакви "проблеми ".

Как го вършат германците?

В Германия техническите прегледи на колите са съществено тестване за всички водачи и притежатели. Още преди датата на прегледа множеството коли минават на прелиминарен обзор в сервиза, където се отстраняват възможните недостатъци. В противоположен случай притежателят рискува въобще да не получи щемпел за валидност от оторизираните центрове за годишен механически обзор. Ако там се открият по-сериозни неизправности, автомобилът неотложно се стопира от придвижване, до момента в който те не бъдат отстранени. А по-късно се минава на още един обзор. По данни на TÜV Rheinland (един от тези центрове в Германия), през предходната година над една пета от колите (21,2%) не са получили щемпел за валидност от годишния обзор и е трябвало да се връщат на "поправителен ".

Германските медии постоянно оповестяват за механически неизправни български коли и товарни камиони, движещи се по автомагистралите на страната. През предходната година да вземем за пример от придвижване е бил спрян ТИР с българска регистрация, чиито спирачки били съвсем неработещи. На водача и на притежателя са били наложени солени санкции, отбелязва "Вормзер Цайтунг ".
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР