Как действа рефлексологията? Съществува цяла наука, която се нарича рефлексология и

...
Как действа рефлексологията?
Съществува цяла наука, която се нарича рефлексология и
Коментари Харесай

Това Са Точките По Дланите, Които Лекуват Всяка Болка В Тялото

Как работи рефлексологията?
Съществува цяла просвета, която се назовава рефлексология и учи биоактивните точки, ситуирани на дланите (точно, както и на стъпалата, и на ушите) и ръководещи целия организъм. Така дясната ръка дава отговор за дясната половина на тялото, лявата – за лявата. И в случай че вярно притиснете вярната точка, резултатът е незабавен.
Защо? Както споделят източните мъдреци, всички физически проблеми са провокирани от “блокирането ” на потоците сила. Притискането на дейните точки отстранява блокажа. Западните експерти удостоверяват, че при стимулирането на избрани точки, нервната система изпраща сигнали до мозъка. Просто казано, резултатът е същият – организмът ни се лекува самичък.

Натиснете лечебните точки с палеца или ги пощипвайте с палеца и показалеца.
Вижте знаците, които са указани при всеки случа и ги потърсете на картинката. За да се реализира най-благоприятен резултат, повторете същото деяние и на другата ръка.



Когато се фокусирате върху точките, отговарящи за мозъка, очите (ушите), хайморовата празнина, лимфната система (органите за репродукция), се усилва притокът на О2 към основния мозък, а кръвта прочиства токсините. Трябва единствено да пощинете всяка точка или я притиснете по 25-50 пъти. Започнете с краищата на пръстите и спускайте към китката.

Ако масажирате точките, отговарящи за слънчевия сплит, надбъбречната жлеза, хипофизата, шията (щитовидната, лимфната система) органите за репродукция и мозъка, освобождавате ендорфини, който форсира обмяната на веществата, усъвършенства и функционалностите на мозъка. Нужни са по 50 притискания на всяка ръка на нужните точки (повтаряйте това през целия ден)

Можете да премахвате инфектиране по кожата. Необходими са точките, отговарящи за надбъбречната жлеза, бъбреците, лимфната система (органите за репродукция), стомаха Защо работи? Извеждат се шлаките, убива се инфекцията, покачва се производството на стериоди в организма, понижават се възпалителните процеси.
Как да масажирате: на двете длани по 25 -50 стимулиращи притискания. За бъбреците и стомаха (органи, изхвърлящи шлаките) вземете топка за голф или друга топка, може и камък с размер към два пъти по-малък от тази за билярд, стиснете я сред дланите и я повъртете 50 пъти. След това я задръжте сред основата на дланите (малко над китките) и повторете още 50 пъти.

Отървете се от главоболието посредством точките, отговарящи за хипофизата, мозъка, темето, хайморовата празнина, надбъбречните жлези, бъбреците. Притискането на точките, отговарящи за мозъка и темето, усилва притока на кръв към тях; точката на надбъбречните жлези подтикват производството на хидрокортизон, който оказва помощ да се “пресуши ” хайморовата кухина; бъбреците изхвърлят токсините, които се образуват след приемането на алкохол.
Отново благодарение на топка, този път за голф, ще се справите с казуса. Задръжте топката сред палеца и показалеца. Стиснете 25-50 пъти с всяка ръка. После по 10 пъти притиснете точките на върховете на пръстите. Стимулирайте хайморовата празнина с 5-10 притискания, пробвайте 50 пъти да стимулирате “бъбречните ” точки и на двете ръце.

Стомашното разстройство също е преодолимо. Масажирането на верните точки усилва образуването на ензимите, усъвършенства храносмилането, отпуска мускулите на стомаха, усъвършенства активността на всички храносмилателни органи. Притиснете 25-50 пъти на всяка точка. Така ще прибавите сила към слънчевия сплит и ще подобрите работата на стомаха. Потъркаляйте към 50 пъти топка за голф сред основите на дланите си (може и друга топка, само че със същия размер). След това завъртете още 50 пъти сред дланите.

Можете да премахнете признаците на Постановление на Министерски съвет като регулирате отделянето на хормони – усилва се производството на ендорфини, които блокират болката и отпускат мускулите под корема. Хванете ръката малко над китката с показалеца и палеца на другата ръка и завъртете притиснатата ръка – половин оборот на едната страна, половин оборот на другата страна – 50 пъти. После 25-50 пъти пощипнете точката, отговаряща за хипофизата. И още веднъж вземете топка за голф – въртете, пристискайки я с основите на дланите 50 пъти.

Премахнете напрежението от тялото си. Потърсете точките, отговарящи за хипофизата, слънчевия сплит, сърцето, гърдите, белите дробове. Ще балансирате хормоните, които отпускат мускулите на стомаха, управлява се и дишането. Вземете дребна топка, хванете я сред палеца и показалеца и я прокарвайте бързо 25-50 пъти. Пощипнете или притиснете точката, която дава отговор за слънчевия сплит към 25-50 пъти и я повъртете също толкоз пъти малко над основите на дланите, предава " Радио Енерджи ".

При бодърствуване са ви нужни точките, отговарящи за надбъбречните жлези, слънчевия сплит, хипофизата, шията, (щитовидната, лимфната системи), органите за репродукция, мозъка. Въздействието на точката на слънчевия сплит успокоява цялото тяло; “мозъчните точки ” контролират съня, точките на жлезите оказват помощ за усмиряване. Как да масажирате? Между 25-50 пъти притиснете всяка точка и по 10 пъти я пощипете.
Tags: ОЩЕ ЕЛИКСИРИМЕХЛЕМИЛЕКОВЕАЛТЕРНАТИВНА МЕДИЦИНА
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР