Как държава без значителни футболни традиции, с липса на подходяща

...
Как държава без значителни футболни традиции, с липса на подходяща
Коментари Харесай

Какво трябва да знаете за Катар и Световното първенство по футбол?

Как страна без обилни футболни обичаи, с липса на подобаваща инфраструктура и климат, който е изцяло несъответствуващ за осъществяване на летен шампионат, само че с съвсем неограничени финансови благоприятни условия, получи правото да бъде хазаин на едно от най-големите спортни надпревари в света?

Някой ден цялостната истина за това може да стане известна.

Трудно е човек да си показа по-неподходяща страна, която да бъде единствен хазаин на Световното състезание по футбол през 2022 година

Сърцето от сезона на европейските национални шампионати ще бъде изтръгнато, с цел да може Световното състезание да се играе при започване на зимата за отбягване на летните горещини в Катар. Преди началото на шампионата текат довършителни работи по стадионите в страната, които са разпръснати на разнообразни места в пустинята.

Традиционното другарство и съгласие в интернационален проект, които носи всяко Световно състезание, значително ще отсъстват, а по-прозаичното е, че почитателите към момента не знаят какви са разпоредбите в страната, в случай че желаят да изпият по бира, написа The Independent.

Световното състезание в Катар обаче следва да се организира, тъй че за почитателите е най-добре да извлекат най-хубавото от него. Ето какво би трябвало да се знае:

Катар

Страната хазаин е емирство с територия на половина колкото тази на Уелс, което се намира на Арабския полуостров и навлиза във вътрешността в Персийския залив.

Столицата Доха е на същата надморска височина като Маями и Хонконг и е със същите размери като Техеран и Баку. Емирството дели сухопътна граница със Саудитска Арабия и е покрай Бахрейн. Полетът от София до Доха продължава към пет часа и половина.

Вижте тази обява в Instagram.
Публикация, споделена от World Cup 2022 Official???? (@worldcup.2022.qatar)

От организационния комитет на шампионата в Катар споделят, че “компактното му естество” ще има позитивен резултат върху играчи и почитатели. “Феновете освен ще могат да гледат повече от един мач дневно, само че и ще заобикалят дългите пътувания до други игрища, на които сме ставали очевидци на предходни шампионати, когато мачовете се играят на хиляди километри един от различен.”

Кой се е класирал до момента?

Много от нормалните обвинени към този момент са измежду 32-та финалисти, включително Аржентина, Бразилия, Белгия, Нидерландия, Германия, Хърватия, Англия, сегашния международен първенец Франция и домакина Катар, за чиито футболисти това е първо присъединяване.

В края на месеца ще се изиграят и баражите за останали непопълнени места на Мондиала. В единия от потоците личат имената на Италия и Португалия, които ще се борят с Македония и Турция.

В другия са Шотландия, Уелс, Австрия и Украйна. Уелс ще играе с Австрия на 24 март, само че мачът на Шотландия с Украйна е отсрочен за юни.

В третия поток група са тимовете на Русия, Полша, Швеция и Чехия. ФИФА към този момент изхвърли Русия от Мондиал 2022 поради нашествието в Украйна, като преди този момент от Полша оповестиха, че няма да играят с руснаците.

Кога ще се разбере какви ще са групите на финалите и къде ще се играят мачовете?

Жребият за груповата фаза на финалите е плануван за 1 април.

Кога стартира и свършва шампионата?

Вижте тази обява в Instagram.
Публикация, споделена от World Cup 2022 Official???? (@worldcup.2022.qatar)

Откриващият мач, който ще е и първи на Световно състезание за тима на Катар, ще стартира в 10:00 часа сутринта локално време (9:00 сутринта българско време) на 21 ноември и ще се играе на стадион “Ал Баит” в град Ал-Кор.

Финалът ще стартира в 15:00 часа локално време (14:00 часа българско време) на 18 декември, а хазаин ще е стадион Лусаил северно от Доха.

Как се стига до такава степен?



Катарският народен транспортьор Qatar Airways възобнови през декември директните си полети от българската столица до летище „ Хамад “. Има и други благоприятни условия с самолетни компании, които летят през своите съществени хъбове.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР