Как да запазим кожата на шията млада. Кожата на шията

...
Как да запазим кожата на шията млада. Кожата на шията
Коментари Харесай

Как да запазим кожата на шията млада

Как да запазим кожата на шията млада. Кожата на шията е първата, която демонстрира възрастта. За да запазим младостта и свежестта й, би трябвало да се научим да се грижим за тази деликатна зона, съгласно две съществени правила:

  • да избираме най-подходящата козметика;
  • да изкореним неприятните привички.

Бръчките по шията се смятат за симптом на възрастта, само че това най-често е резултат от неправилна грижа и несериозно отношение към тази област.  Ние й обръщаме доста по-малко внимание, в сравнение с лицето.

Кожата на шията е друга. Тя има дребен брой мастни жлези, слаба опора от мускулната рамка, накърнимост към ултравиолетова светлина.

Овлажняването и отбраната е нужният най-малко с цел да помогнем на кожата на шията да е свежа. Освен това с възрастта производството на колаген и еластин понижава, което води до понижаване на еластичността и тургора на кожата. Всичко това се отразява на външния тип на шията.

Не единствено неправилната грижа и биологичната възраст са единствените фактори, които предизвикат появяването на бръчки по шията. Често гънки се виждат по тънките вратове на доста млади девойки. Причината е неправилната стойка и непрекъснатото боравене с „ джаджи “.

Предотвратяване на бръчки по шията

Ясно е, че не можем да бъдем отделени от смарт телефоните. Но няколко елементарни правила ще оказват помощ да защитим шията и да поддържаме кожата й гладка.

Смартфонът би трябвало да се държи постоянно на равнището на очите

Да, наподобява необичайно, само че позицията, когато задната част на главата, шията и гърбът образуват права линия, е най-удобна за врата и не предизвика гънки.

Таблетът или преносимият компютър не би трябвало да се държат в скута

Много по-добре е да работим на масата, с цел да понижим натоварването на врата. Ако това не е допустимо, се слага възглавница или книга под устройството, с цел да се понижи ъгълът на наклона.

Винаги би трябвало да се внимава за стойката

Идеалната позиция на главата е, когато темето и опашната кост са на една и съща линия. Трябва да свикнем да се отпускаме, до момента в който седим в тази поза. Може в началото да не е елементарно, само че би трябвало да се стремим към това и да свикнем.

При вървене би трябвало да държим гърба си изправен и да не издаваме врата напред

Ъгълът сред брадичката и шията би трябвало да е 90 градуса, без значение дали седим или се движим.

Как да премахнем бръчките по шията

Ако бръчките към този момент са се образували по шията ни, тогава би трябвало да се вземат ограничения, които могат, в случай че не изцяло да ги отстранен, то доста да ги понижат.

Трябва да се грижим за кожата на шията си толкоз деликатно, колкото и за лицето си – разчистване, навлажняване, поддържане. И да не забравяме да се предпазваме от слънцето. Има специфични артикули за зоната на шията и деколтето, само че и елементарните дневни и нощни кремове ще донесат доста изгоди, ще оказват помощ да се отървем от бръчките по шията, в случай че се ползват вярно.

Пилинг или скраб

Добре е да ексфолираме шията си най-малко един път седмично. Най-важното е да се прави го с артикули за лице, а не за тяло.

Упражнения за бръчки по врата

Завъртането и наклоняването на главата встрани и обратно ще помогне за разпределяне на мускулите и стимулиране на микроциркулацията. Добре е да се рисува „ осмица “ с утопичен молив, който държим в устата си. С това упражнение ще помогнем за понижаване на бръчките по шията.

Съставки, които би трябвало да съдържа козметиката за шия

Бръчките по шията алармират, че кожата е станала по-малко еластична и хидратирана. А това значи, че е време да се работи. В помощ идват кремовете срещу стареене, които подтикват производството на еластин и колаген. Козметиката срещу стареене би трябвало да съдържа овлажняващи и подхранващи съставки, антиоксиданти и слънцезащитни фактори.

  • Антиоксидантите (витамин Е, витамин С, ресвератрол) пазят клетките на кожата.
  • Пептидите подтикват производството на колаген и еластин.
  • Хиалуроновата киселина обезпечава мощна хидратация и изглажда бръчките. Тя е виновна за предотвратяването на дехидратацията.
  • Растителните масла подхранват.
  • Рамнозата (естествен полизахарид) защищава от увреждане.

Намакуа- вълшебната пустиня на Африка

Как да запазим кожата на шията млада

Източник: mediata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР