Как да видите суперлуната на реколтата

...
Последната суперлуна за 2023 г. ще блести в небето с
Коментари Харесай

Последната суперлуна за 2023 г. ще блести в небето с наближаването на септември.

Пълнолунието през септември, известно още като луната на реколтата, ще бъде последното от четири последователни суперлуни.

Какво е суперлуна?

Феноменът суперлуна възниква, когато орбитата на луната е най-близо до Земята по същото време, когато луната е пълна, според НАСА. Предстоящата суперлуна ще бъде на около 224 854 мили от Земята; разстоянието на луната от Земята варира между около 221 457 мили и 252 712 мили.

Суперлуната този месец ще изглежда с около 5% по-голяма и с 13% по-ярка от средното пълнолуние през 2023 г. Суперсинята луна през август беше най-голямата за годината.

Кога да видите „Жътвата“ supermoon 

Суперлуната ще изгрее между четвъртък вечер и петък сутрин. Той ще достигне пикова осветеност в 5:58 сутринта EDT петък, според алманаха на фермера.

Календарът на изгрева на луната на ВМС на САЩ може да се използва за проверка на точните часове за вашия регион.

Защо тази пълна луна се нарича луна „Жътва“?

Луната „Жътва“ е пълнолунието, което е най-близо до есенното равноденствие, според НАСА.

Получи името си, защото септември е критичен месец за прибиране на реколтата в Северното полукълбо, според Алманаха на фермера. Понякога луната "Жътва" се случва през октомври.

Двете пълнолуния през август бяха наречени „Луната на есетрата“ и „Синята луна“. Предстоящото пълнолуние през октомври ще бъде наречено „Луната на ловеца“.

Как да видите и направите снимки на суперлуната

Всичко, което трябва да направите, е да излезете навън и да погледнете нагоре, казва НАСА . Телескоп или бинокъл ще увеличат луната и ще изяснят детайлите на нейната повърхност.

Ако искате да направите няколко снимки на луната, НАСА съветва да използвате нещо, което да стабилизира вашия мобилен телефон или камера. Изключете светкавицата и фокусирайте камерата върху луната, а не върху небето. Използването на таймер може да ви помогне да избегнете блъскането на телефона или камерата, докато се прави снимката. Хората с телескоп също могат да правят снимки през неговия окуляр.

NASA разполага с пълно ръководство за лунна фотография, достъпно онлайн.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР