Как да стимулираме родителите да записват децата си в училища

...
Как да стимулираме родителите да записват децата си в училища
Коментари Харесай

Виктор Стоянов: Как да очакваме децата да учат изкуства, след като този сектор се води непрестижен?

„ Как да подтикваме родителите да записват децата си в учебни заведения по изкуства, когато този бранш е посочен като непрестижен? “

Това съобщи заместник-министърът на културата Виктор Стоянов пред „ БНР “, който разяснява митингите и недоволството на заетите с сферата на културата, които упорстват за нарастване на възнагражденията. Той призна, че сега заплатите в бранша са на „ санитарния най-малко “ и това демотивира хората , които вероятно биха имали предпочитание да се занимават с това. 

Той подсети,  че екипът на отрасловото ведомство не е формиран просто от админи , а в него има доста хора, които се усещат директно ангажирани в в тази сфера и схващат добре проблемите ѝ. 

„ Ние сме били и от другата страна и знаем доста добре къде са проблемите. Имаме упоритост да създадем съответни стъпки и да завещаем подобен проект за деяние през годините, с цел да могат тези проблеми да бъдат решени дейно “.

Виктор Стоянов посочи, че всички са съгласни, че са нужни промени, само че те няма по какъв начин да се създадат без пари . По думите му, в случай че отговорностите, които са заложени на Министерството на културата, бъдат подкрепени с нужното финансиране , България може да развие своята културна конструкция и по този метод още веднъж да стане част от европейския културен живот .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР