Как да спим правилно, за да мислим ясно на сутринта

...
Как да спим правилно, за да мислим ясно на сутринта
Коментари Харесай

Този навик е по-вреден от цигарите и алкохола

Как да спим вярно, с цел да мислим ясно на сутринта и да почиваме пълноценно, даже откакто сме навършили 50 години. Между 2014 и 2017 година са извършени няколко опита, които са потвърдили удобните резултати на това, човек да спи на една страна.

Не става въпрос единствено за ситуацията на гръбначния дирек, само че и за действието на дихателните пътища, снабдяването на мозъка с О2 и кръвообращението.

Всички изследвания на инсомнията потвърждават, че спането по тил през цялата нощ довежда равнището на компактност на кръвта до равнища като при махмурлук, а равнището на чист О2 е съвсем същото като след 2 изпушени цигари! Освен това, второто нещо, което учените предлагат, когато става въпрос за здравословен сън, е спалното долни дрехи.

Купете си мрачно спално долни дрехи - научно е потвърдено, че човек заспива по-бързо и прекарва повече в положение на бездънен сън, когато е заобиколен от тъмни предмети и интериор.

Ето за какво използвайте затъмняващи пердета, които въобще не пропущат светлина, а спалното ви долни дрехи е в тъмни цветове най-препоръчително е синьо). Не на последно място здравословният сън зависи и от температурата в стаята.

Проучванията демонстрират, че 18-22 градуса са оптимални за съня на индивида. В същото време в стая, която е прекомерно топла (гореща), човек спи даже по-зле, в сравнение с в студено помещение даже през зимата.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР