Как да се процедира с едни от най-сериозните проблеми пред

...
Как да се процедира с едни от най-сериозните проблеми пред
Коментари Харесай

Kакво става с наемите, кредитите и заплатите?

Как да се действа с едни от най-сериозните проблеми пред бизнеса изяснява адв. Байрактарова адвокатската фирма “Джингов, Гугински, Кючуков и Величков “ за lex.bg.

„ По силата на заповед от 13 март министърът на опазването на здравето вкара противоепидемични ограничения на територията на страната, които са в действие до 29 март 2020 година Коментираната заповед в следствие беше променена от министъра на опазването на здравето, само че не и във връзка с коментираните в актуалната публикация въпроси. Една огромна част от тях на процедура са свързани с прекратяване активността на търговски обекти, доколкото със заповедта се не разрешават “посещенията в увеселителни и игрални зали, нощни заведения, заведения за хранене, заведения за бързо обслужване, питейни заведения, кафе сладкарници и огромни търговски центрове вид МОЛ […] “.

Това практическо прекратяване на активността ще изправи голяма част от засегнатите бизнеси пред неспособност да посрещнат непосредствените си парични и непарични отговорности, заради практическа неспособност да експлоатират дейно комерсиалните си обекти или да получават естествени приходи от активността си. Така да вземем за пример, в случай че сте наемател в магазин в „ търговски център вид МОЛ “, до 29 март 2020 година вашият магазин няма да бъде посетен от нито един клиент. Поставя се въпросът – ще продължите ли в тази обстановка да дължите уговорения месечен наем?

Ако пък сте притежател на въпросния търговски център, напълно обикновено ще се запитате “Отговарям ли аз пред своите наематели и могат ли те да раалят договорите си за наем заради невъзможността да употребяват наетите пространства? “. Ако сте изтеглили заем за финансиране на активността – било то в ролята на наемател, или на хазяин, евентуално ще се питате дали моментната ви неспособност да получавате приход е събитие, което ще ви освободи от отговорност за веселба в погасяването на дължимите кредитни вноски.

И това са единствено дребна част от въпросите, които заповедта слага пред бизнеса.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР