Как да се предпазим от неприятни грешки при декларирането на

...
Как да се предпазим от неприятни грешки при декларирането на
Коментари Харесай

Декларациите с баркод сами смятат дължимия данък

Как да се предпазим от неприятни неточности при декларирането на приходите си, в случай че към момента избираме хартиените данъчни заявления, вместо онлайн системата на Национална агенция за приходите?

Отговорът от Николай Минков.


За облекчение на всички българи, които не престават да заявяват годишните си приходи на хартия, а не по интернет, Национална агенция за приходите предлага декларация с баркод, която ни защищава от неточности при попълването ѝ
Росен Бъчваров, представител на Национална агенция за приходите: Декларацията е по-добра от елементарното попълване на хартия, тъй като всички изчисления в нея се правят напълно автоматизирано. Контроли предотвратяват допускането на неточности и в този смисъл рискът да се сгреши в тази декларация е пренебрежимо дребен.
Декларацията с баркод би трябвало да се изтегли първо от електронния уебсайт на Национална агенция за приходите и по-късно да се попълни офлайн.

Готовата декларация би трябвало да се разпечата на хартия.

Особеното в декларацията с баркод е, че тя би трябвало да бъде подадена или по пощата, или на място в някои от териториалните дирекции на Национална агенция за приходите.

За всички, които желаят въпреки всичко да си спестят разходката до пощенския клон или до офис на Национална агенция за приходите, остава опцията за електронно обявление.
Росен Бъчваро, представител на Национална агенция за приходите: Електронната услуга, която може да се употребява с личен код или електронен автограф, прави цялата подготовка, цялото попълване плюс подаването безусловно автоматизирано и гратис.
От Национална агенция за приходите припомнят, че в случай че до 31 януари заявяваме приходите си онлайн и платим дължимия налог, можем да се възползваме 5-процентна отстъпка. За всички останали последният период е 30 април.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР