Как да се оценяват индивидуалните потребности на хората с увреждания

...
Как да се оценяват индивидуалните потребности на хората с увреждания
Коментари Харесай

Извънредно заседание на Националния съвет за тристранно сътрудничество

Как да се правят оценка самостоятелните потребности на хората с увреждания и правилникът за използване на новия закон, бяха разисквани на изключително съвещание на Националния съвет за тристранно съдействие.

 © БГНЕС
Работодатели и синдикати влязоха в остри несъгласия поради задължението компании с над 50 чиновници да наемат избран брой хора с увреждания.

Работодателите желаят повече разновидности, при положение, че могат да изпълнят условията. Според гласувания устав вместо да наемат един човек с споразумяване, могат да купят артикули от компания, в която работят такива чиновници. Стойността би трябвало да е две минимални работни заплати. Работодателите считат сумата за прекомерно висока.
Васил Тодоров, Българска комерсиално - промишлена палата: Също по този начин изразихме нашето противоречие с обвързване на размера на артикули, които работодателят може да закупи, с цел да се освободи от наказания с размера на минималната работна заплата.
Друго искане е компаниите да бъдат подтиквани, в случай че назначат хора с увреждания, е не глобени, в случай че не го създадат. Синдикатите пък са срещу правото едно дружество да трансферира задължението си за наемане на такива фрагменти на друго.
Ваня Григорова - КТ " Подкрепа ": Крие опасности за самобитно " гетоизиране " на хората с увреждания в избрани предприятия и в избрани браншове.
Според синдикатите Законът за хората с увреждания би трябвало да реализира тъкмо противоположното - пълноценна интеграция.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР