Как да се отървем от мишките и плъховете – през

...
Как да се отървем от мишките и плъховете – през
Коментари Харесай

Как да се отървем от мишките и плъховете – начини и полезни съвети

Как да се отървем от мишките и плъховете – през есенните и зимните месеци мишките стартират да търсят храна, топлота и заслон в нашите къщи, изби и плевни. Мишките и плъховете могат да гризат стени и да унищожат всякаква храна в кухненските ни шкафове.

Но също по този начин могат да нанесат съществени провали на дома и на персоналното ни здраве. Те гризат жици, носят голям брой бактерии и могат да влошат алергиите и астмата за всеки, който живее в къщата. Мишките могат да се появят на всички места – в кокошарника, в градината, у дома, в мазето, в стените на къщата, че даже и в колата.

Често първият знак, че имате гризачи в дома си са мишите изпражнения. Те наподобяват на тъмни зърна ориз, дълги към половин см. Дарадонките на плъховете са по-широки и по-дълги – към 1 см на дължина. Наличието на тези дребни “пелети ” са главен знак, че имате мишки или плъхове, само че това не е единственото нещо, за което би трябвало да внимавате. Прегледайте килера си, с цел да видите дали има останки по рафтовете или нагризани артикули.

Ако видите единствено една мишка, несъмнено има и други, които се крият някъде в дома ви. Просто казано, в случай че една мишка може да откри метод да влезе, други също ще могат да създадат същото. Освен това те се развъждат доста бързо.

Точно като хлебарките и другите вредители, най-добре е да бъдете самодейни при възпирането на мишките. Но даже и с всички защитни ограничения, мишките могат да се промъкнат през пукнатините – безусловно. След като забележите признаци, че имате нежелани посетители в къщата си, следвайте препоръките, с цел да премахнете мишките допустимо най-бързо и най-безболезнено.

Как да се отървем от мишките и плъховете

След като забележите миши изпражнения или изгризани кутии от храна, действайте бързо, с цел да се отървете от гризачите, преди те да нанесат повече вреди. Ето главните стъпки:

Намерете мястото откъдето влизат

Преди да поставите клопки или отрова, направете малко проучвателна работа. Разберете от кое място идват, защото слагането на клопки на инцидентен принцип по пода в мазето няма да ви помогне. Опитайте всичко допустимо да определите къде се намират мишките и къде строят своите гнезда, а по-късно поставете клопките си към тези общи области.

Заложете клопки за мишки и плъхове

Капаните за мишки остават един от най-ефективните способи да се отървете от мишки, които към този момент са навлезнали във вашата територия. Заложете клопките в по-уязвимите зони на вашия дом – до стените и зад кофите за отпадък. Има редица клопки за мишки, от които да избирате, всички от които варират по цена, функционалност и дизайн. Изберете от следните клопки:

  • Механични клопки : най-често срещаният вид клопки за мишки, плъхове и съсели. Когато се употребяват вярно, тези клопки убиват гризачите бързо, което ги прави ефикасен метод за заличаване на цялата популация. Има разнообразни типове механични клопки, в това число и хуманни клопки.
  • Електронни клопки : тези клопки за мишки и плъхове примамват гризачите в камерата, преди да ги шокират с съдбовни токови удари. Капана унищожава плъховете, посредством токов удар, бързо, хуманно и чисто. Не се тормозете, те са особено проектирани да защищават хората и домашните любимци.
  • Капани с лепило : не чак толкоз високотехнологични, колкото другите варианти. Мишките се залепват за лепяща дъска (книга), до момента в който не ги освободите (или ги убиете). Може да се употребява единствено един път, което ги прави по-малко ефикасен способ от другите варианти.
  • Капани за хващане на гризачите живи : сходни на тези, употребявани за по-големи бозайници, тези клопки улавят, само че не убиват гризачите. Те са характерен вид камера или клетка с врата, задействана от спусък, която няма да се отвори още веднъж, до момента в който не освободите хванатия гризач.

С изключение на лепкавите клопки , всички клопки за мишки изискват някакъв тип примамка . Фъстъченото масло е най-често срещаната стръв, само че можете също да употребявате шоколад, сирене, семена или ядки, колбас и други сходни, с цел да примамите мишките в клопката.

Как да попречим на мишките да влязат в къщата ни

След като към този момент сте премахнали всички мишки и плъхове от къщата ви, направете по този начин, че те в никакъв случай повече да не се завръщат.

Запечатайте всевъзможни дупки и пукнатини със стоманена вълна

След като се справите с казуса вътре, ще би трябвало да се уверите, че няма да могат да влезнат още веднъж. Мишките могат да преминат през отвори с размер на стотинка. Дори в случай че дупката не е задоволително огромна, гризачите прегризват мястото, с цел да усилят отвора.

Добрата вест е, че те не могат да преминат през уплътнени със стоманена вълна места. Обърнете доста огромно внимание на това от кое място влизат тръбите в къщата и прегледайте цялото мазе.

Подредете двора и дръжте дървата за огрев надалеч от къщата

Разхвърляният двор, обсипан с прекомерно доста ненужни движимости, ще обезпечи положително укритие за гризачите. Затова изхвърлете всичко излишно и сложете някакъв ред в двора и градината. Не забравяйте да държите дървата за огрев най-малко на 10 метра от къщата ви, защото мишките обичат да гнездят в тях.

Как да се отървем от мишките – потребни препоръки

Като умозаключение, ще кажем няколко съвета, с които да се оправим с нашествието от гризачи.

@ Крысиная смерть отрова – в случай че решите да употребявате тази супер ефикасна отрова, запомнете 2 неща. Първото е, че пликчетата не се пипат с ръце. Второто е, че има забавено деяние от три дни, с цел да не могат мишките да вършат асоциация с отровата. След като пликчето е изядено, изчакайте най-малко три дни, преди да сложите нова отрова.

@ Изберете Ратимор паста , в случай че ще употребявате отрова, само че не желаете неприятна миризма, откакто гризачите се отровят. Много ефикасна стръв, която съдържа мумифицираща примес. Тя провокира изсъхване на умрелите мишки и плъхове, като по този метод няма неприятна миризма от унищожените гризачи.

@ Изберете Ултразвуков електронен апарат срещу мишки и плъхове , с цел да изгоните гризачите безпроблемно. Уреда предизвиква мощен дискомфорт и стрес на мишките и плъховете, като лимитира тяхното необезпокоявано хранене и размножаване.

@ Разбъркайте гипс и брашно , в случай че нямате опция за закупуване на отрова или капан сега. Сложете в чинийка на недостъпно място за други животни и прибавете настрана чинийка с вода. След като гризачите ядат от това “ястие ” и пият вода по-късно, те се циментират, като даже не миришат откакто загинат.

@ Вземете си женска котка ! Това е най-ефективното биологично оръжие, с което значително ще си решите казуса с гризачите.

Желаем Ви триумф!

Едни от най-красивите котки на света – Топ 10 ранглиста

Най-красивите котки на света – в този момент ще разгледаме една забавна и красива топ 10 ранглиста, направена от Bored Panda. Списъкът има от пухкави котки до късокосмести и прелестно изглеждащи екземпляри. От фантастична четина и величествена маркировка до красиви лапи и омайни очи, тези сладки котки ще ви накарат да се влюбите в тях, без значение…


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР