Как да се отървем от гузната си съвест по време

...
Как да се отървем от гузната си съвест по време
Коментари Харесай

Как да не губим форма по време на празниците?

Как да се отървем от гузната си съвест по време на празниците и да се насладим на хубава храна и питиета, без да се притеснавяваме за положителната си форма? Отново ще ни помогнат съветите на нашия гост-автор Страхил Иванов от. 

Празниците са нещо отлично, само че са свързани с толкоз доста затруднения към спазването на режим и стратегия, че доста хора просто теглят чертата, зарязват всичко и си споделят:  „ От януари стартирам на чисто ".  А този миг от време на време въобще не идва.

Има добра вест обаче. Не е нужно да се отказвате от удоволствията и вкусотиите по празниците изцяло, само че не е нужно и напълно да зарязвате постигнатото досега, оставяйки и програмата си на назад във времето.

В тази публикация ще споделя с вас 8 от най-честите извинения за нарушение на режима по време на празниците , които съм чувал, както и елементарни, само че доста ефикасни решения, с чиято помощ да запазите контрола във ваши ръце!

 „ Изкушенията са на всички места и не мога да избягам от тях “

Така е. Изкушенията ни обкръжават от всички страни, само че това не е особено единствено по празниците. Замислете се – в модерния свят сте обкръжени от тях непрекъснато, в случай че не живеете в барака в гората, без ток и интернет. През не е по-различно. Със спазването на режим и преследването на избрана цел вие трябва да съумеете да изградите и мощни физически, прочувствени и обществени тактики, които да използвате като щит против изкушенията, с цел да можете да се съсредоточите върху значимите неща. В идващите точки от тази публикация ще намерите много такива тактики, тъй че в този момент е добър миг да започнете!

 „ Не мога да устоя на празничните ястия, които хапваме единствено един път в годината “

Изненада! Не е и нужно! Разбира се, че можете да си позволите парче от вкусната торта на баба или пък сочна сарма с фасул. Защо да ги избягвате напълно и да се изтезавате, когато можете просто да си позволите умерено количество, съобразено с калорийния ви банкет за деня, което няма да ви изкара от релси и да провокира застой.

Е, окей, през днешния ден сте хапнали парче торта… не е проблем. След ден-два ще хапнете второ – отново не е проблем. Разбира се, че е отклоняване от режима, само че не е съдбовно и няма да загубите постигнатото досега. Най-много да позабавите временно темпото. Просто внимавайте с количествата и следете ! Особено в случай че отслабвате.

„ По празниците съм от празненство на празненство, храната и алкохолът са проблем “

Отново – не е нужно да се заключвате вкъщи. Излезте на един-два купона, позабавлявайте се с другари. Но не е нужно безусловно да присъствате на всяко едно събиране, във всеки един клуб и всеки един по време на празниците. А когато знаете, че ще сте на празненство – хапнете предварително нещо здравословно у дома. Така ще сте сити и рискът да прибегнете до неконтролирано преяждане с нездравословна храна – по-малък. Ако пиете, ограничете се до чаша или две и избягвайте коктейлите, защото с изключение на алкохол в тях се съдържат и доста мазнини и захари. Дори и с чистия алкохол би трябвало да подходите внимателно, защото хем е калоричен, хем обостря апетита. С алкохола постоянно вървят и. Те са превъзходен източник на потребни мазнини, само че са и ужасно калорична храна, с която също доста би трябвало да внимавате.

„ По празниците обичам да си глезя. От януари ще мисля за паласките и целулита “

Само че обстановката не е такава – не е нужно да избирате сред потребното и приятното! Можете да имате и двете. Можете да хапнете  по празниците и отново да запазите добра форма, стига да останете активен и да внимавате с цялостните калории за деня. А в случай че въобще не искате да следите какво ядете и не ви се тренира – тук казусът надалеч не е в празниците.

Освен това крайната ви цел би трябвало да е създаване на повсеместен здравословен метод на живот, а не краткотрайно гонене на краткотрайна цел с хранителен режим и, които спазвате в избрани месеци и забравяте в други. Това е метод на мислене и идеология.

 „ Нали въпреки всичко става въпрос единствено за едно парче, едно хранене, един ден… “

Това опрощение го слушам непрекъснато, освен към празниците. Така е – едно парче храна отвън режима, даже едно хранене или един през целия ден надали ще ви отклонят от задачата в дълготраен проект, само че в действителност ли става въпрос за индивидуален случай? Особено през празничния сезон. Едно може да се трансформира в две, две в три… и по този начин незабелязано да загубите контрол и да се засилите назад, в случай че не внимавате.

Така че тренирайте и самоконтрола си! Ако го овладеете добре, няма да имате проблем с единично отклоняване или две на места, стига да съобразите поетото с калорийния си бюджет за деня.

Има още...
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР