Как да се осигури трайна заетост на хората с уврежданията

...
Как да се осигури трайна заетост на хората с уврежданията
Коментари Харесай

Какви мерки са необходими за осигуряване на трайна заетост при хората с увреждания?

Как да се обезпечи трайна претовареност на хората с уврежданията - това разискват на народен конгрес край Варна представители а държавния, общинския и неправителствения бранш. Според специалистите са нужни промени в законите за хора увреждания и поощряване нва заетостта, което да подтиква работодателите да ги наемат и да разкриват повече работни места за тях.

Механизмите, по които страната поддържа работодателите, които наемат хора с увреждания, са извънредно неефективни и остарели, споделят специалистите.

" Трябва да се обезпечи механизъм, който да поддържа работодателите тогава, когато те в действителност обезпечават работно място. Да бъдат разтоварени работодателите от някои чисто административни неща, които основават спънки, основават психически ограничавания да бъде нает или или не индивидът. Трябват не наложителни механизми, а подкрепящи и стимулиращи механизми. Трябва да бъдат подкрепени меките и механизмът на поддръжка за съответно работно място ", разяснява Георги Георгиев - ръководител на Националния алианс за обществена отговорност.

Вижте повече в репортажа на Нивелина Няголова
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР