Как да се грижим за пчелите през Август – това

...
Как да се грижим за пчелите през Август – това
Коментари Харесай

Как да се грижим за пчелите през Август – полезни съвети

Как да се грижим за пчелите през Август – това е първият месец от новата пчеларска година. Главната паша е минала и нашите старания са ориентирани към подготовката за сполучливо зимуване.

През месец Август имаме 3 значими действия, които да създадем на пчелина – основаване на условия за развъждането на доста зимни пчели ; основаване на огромен ресурс от храна и отнасяне на пчелите за заболявания и акари . Пилото понижава, като към този момент заема по 4-5 пити в множеството фамилии. Пчелите стартират от ден на ден да гонят търтеите от кошерите и да ускоряват защитата на прелката. Започват и кражбите.

Фенологичен календар

През месец Август е допустимо да има по-сериозна паша в по-южните елементи на страната, където се отглежда памук. Също по този начин и на местата с по-големи масиви от тютюн, както и от люцерна, оставена за семе. По високите балкански полета пчелите събират нектар от чубрицата, има условия и за отделянето на манов мед от иглолистните дървета.

През този парещ и изсъхнал месец зацъфтяват и не престават да цъфтят следните растения – бяла детелина (от окосените и поливани ливади), бял и червен маргарит , маточина, късен слънчоглед, царевица, бяла комунига, магарешки бодил, бръшлян, поветица, дива къпина, синап, лопен, бабини зъби , гръмотрън, мента, софора, риган и други.

В градините пчелите посещават цветовете на краставиците , тиквите, тиквичките, пипера . При липса на нектар в природата, пчелите събират гроздов сок от узрелите плодове.

Работа на пчеларя – по какъв начин да се грижим за пчелите през август

Нашите задания през месец Август като пчелари се свеждат до някои по-основни отговорности:

  • Главен обзор и преценка на всички пчелни фамилии
  • Подсигуряване на вода на пчелина
  • Създаване на условия
Източник: kakda.org

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР