Как да създадете домашно приготвена храна, ако сте принудени да

...
Как да създадете домашно приготвена храна, ако сте принудени да
Коментари Харесай

С какво може да заменим продуктите, съдържащи глутен?

Как да създадете домашно приготвена храна, в случай че сте принудени да се откажете от артикули, съдържащи глутен? Надя Андреева е квалифициран експерт по аюрведа, експерт по функционално хранене, споделя по какъв начин можете да замените пшеничното брашно и по какъв начин да разнообразите диетата си.

Каква е главната заплаха от глутена?
Разбери самичък имаш ли нетърпимост към глутен
Приемът на безглутенови артикули се е трансформирал в мода, възприема се като грижа към здравето и фигурата. Реално обаче доста по-малко хо...
Прочети повече
Глутенът е мощно модифициран и модифициран през последните 50 години. Присъства прекомерно постоянно в човешката диета, за мнозина по три пъти дневно, което е изцяло ново за човешкото тяло. И защото глутенът нормално се употребява дружно със захар, квас и в модифициран тип, това има още по-негативен резултат върху организма. Освен това химикалите, които се употребяват за обработка на актуалната пшеница, с цел да я поддържат по-добре и да предотвратят офанзивите на инсекти, ускоряват отрицателното влияние на продуктите, съдържащи глутен.

Модифицирана пшеница. Съвременната пшеница освен съдържа повече глутен, само че и нейните глутенинови и глиадинови аминокиселинни вериги са претърпели обилни промени с не изключително положителни последици. В момента се организират проучвания, които демонстрират, че биологичният код на актуалната пшеница предизвиква съществени вреди на хормоните, виновни за затлъстяването и диабета. Изглежда, че актуалната пшеница е нездравословна за здравето ни. Но това не значи, че би трябвало да се откажем от глутена. Има и други зърнени храни, съдържащи глутен, като спелта, ръж, ечемик, до които науката и агрономите съвсем не са се докосвали през последните стотици години, те са доста по-лесни за мелене от актуалната пшеница и доста по-полезни.

С какво да заместим глутена?

Бобово брашно. Това брашно обезпечава страхотна текстура и покачва хранителната стойност, наличието на протеини и фибри без прибавяне на доста мазнини.

Брашно от кафяв ориз. Брашното от кафяв ориз се прави от неполиран кафяв ориз. Той има по-голяма хранителна стойност от бялото оризово брашно, тъй като съдържа трици, външната обвивка на зърното, която съдържа повече хранителни субстанции и фибри.
Глутенът – рискови групи склонни към назадничавост
Глутенът е рисков, тъй като може да аргументи алергии. Попадайки дружно с храната в храносмилателния тракт, веществото се разлага на фракци...
Прочети повече
Брашно от елда. Елдата не съдържа глутен, даже не е зърно, а принадлежи към фамилията на ревен. Елдата се смята за добър източник на протеини, защото съдържа всичките 8 незаменими аминокиселини. Брашното има мощен зърнест усет и аромат, което е положително за палачинки, самун и юфка, а може да се употребява и за подготвяне на бисквитки

Царевично брашно. Царевично брашно се получава посредством мелене на царевица и може да се смеси с пълнозърнесто царевично брашно за печене на царевичен самун и мъфини.

Царевично нишесте. Царевичното нишесте е рафинирано нишесте, което се създава от царевица. Използва се основно като транспарантен сгъстител за пудинги, плодови сосове и в азиатската кухня.

Брашно от ядки. Брашното от настъргани ядки - главно бадеми и лешници - употребявани в безглутенови печени произведения, с цел да ги създадат по-хранителни и ароматни.

Превод:goodhouse.ru
Безглутеновите диети са нездравословни при здравите хора
Избягването на пшеницата, ечемика и ръжта като част от вярването, че безглутеновата диета е потребна, може да се окаже по-скоро нездравословно,...
Прочети повече
Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР