Как да създадете CD стълба

...
Сертификатът за депозит (CD) може да бъде чудесен начин да
Коментари Харесай

Сертификатът за депозит (CD) може да бъде чудесен начин да запазите спестяванията си в безопасност, като същевременно печелите лихва. CD-тата обикновено предлагат по-високи лихвени проценти дори от високодоходните спестовни сметки, което ви позволява да увеличите спестяванията си по-бързо и да постигнете финансовите си цели по-рано.

Един недостатък на CD-тата обаче е, че те изискват да запазите своите средства по сметката за целия срок на CD. Ако трябва да изтеглите парите си преди изтичането на срока, ще се сблъскате с наказателни такси, които могат да се равняват на няколко месеца или повече лихва.

Докато по-дългосрочните компактдискове обикновено имат по-високи лихвени проценти, компактдисковете с по-кратък срок ви позволяват по-бърз достъп до средствата ви. Един от най-ефективните начини за максимизиране на двете предимства е чрез създаване на CD стълба.

CD стълбата е стратегия, при която отваряте множество компактдискове с различна продължителност. Разпределяйки датите на падежа, вие осигурявате редовен достъп до вашите средства, като същевременно се възползвате от по-високите лихвени проценти на дългосрочните компактдискове. Освен това стълбата на CD е лесна за изпълнение.

Вижте тук текущите тарифи за CD, за да видите колко можете да спечелите.

Как да създадете стълба на CD

Изградете своя собствена CD стълба, като следвате тези стъпки.

Задайте цели за спестяване

Първата стъпка към създаването на CD стълба е определянето на финансови цели. Определете колко искате да спестите и продължителността на вашия спестовен план. Например, може би искате да изградите спешен фонд през следващите пет години и имате $10 000 за инвестиране.

Това ще ви помогне да определите колко CD-та трябва да отворите и колко да поставите във всеки.

Изберете правилните компактдискове

Следващата стъпка е да идентифицирате правилните компактдискове, в които да инвестирате. Обмислете лихвените проценти, предлагани от различни институции, и изберете тези, които осигуряват най-добра възвръщаемост на вашите инвестиция с различна продължителност.

Не е необходимо да отваряте дисковете си в една и съща банка или кредитен съюз — можете да пазарувате, за да увеличите максимално печалбите си.

Разпределете спестяванията си сред всички компактдискове

Последната стъпка в създаването на CD стълба е разделянето на вашите спестявания между вашите компактдискове. Като използвате примера за авансово плащане по-горе, ето как бихте могли да разделите парите си, ако имате $10 000 за спестяване за пет години:

$2000 в тримесечен компактдиск при 4,75% APY 2000$ в шестмесечен компактдиск при 5,35% APY 2000 $ в едногодишен CD при 5,50% APY 2000 $ в тригодишен CD при 4,75% APY 2000 $ в петгодишен CD при 4,60% APY

Не е необходимо обаче да разделяте спестяванията си по равно. Например, ако един CD предлага по-висок процент от всички останали, може да искате да поставите повече от парите си в тази сметка. Или, ако искате да имате достъп до повече пари в началото, можете да поставите повече в краткосрочните си сметки. Как ще разпределите средствата си зависи от вас и вашите нужди.

Управление на вашата CD стълба

След като създадете своя CD стълба, е важно да я поддържате, като следите вашите дати на падеж. След падежа на CD можете да го осребрите, ако имате нужда от средствата сега, или да реинвестирате средствата в нов CD при по-висок лихвен процент, ако искате да продължите да печелите лихва.

Намерете подходящите CD за вас онлайн днес.

Изводът

CD ladder може да бъде чудесен начин да увеличите парите си, като същевременно гарантирате достъп, когато имате нужда от него. Като разпределите инвестициите си, за да достигнат падеж в различни моменти, можете да си осигурите гъвкавостта, от която се нуждаете, като същевременно печелите най-голяма лихва. С правилно планиране и внимателно изпълнение можете да създадете CD стълба, която ви помага да спестите повече и да постигнете финансовите си цели по-бързо.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР