Как да разредите кръвта и да ускорите метаболизма си? Състоянието

...
Как да разредите кръвта и да ускорите метаболизма си? Състоянието
Коментари Харесай

Хранителни продукти, които разреждат кръвта

Как да разредите кръвта и да ускорите метаболизма си?

Състоянието на кръвта е най-важният индикатор за работата на сърдечно-съдовата система на човек. От това зависи действието на всички останали органи и кафези. Ако е прекомерно вискозна, главната й функционалност се затруднява. В резултат на това кръвоснабдяването на органите може да бъде нарушено, което ще докара до развиване на разширени вени и тромбоза.

Това усилва риска от инсулт и инфаркт.

Как да разредите кръвта?

Първо
Постепенно се откажете от пушенето, в случай че още не сте го създали. Поддържайте тежестта си в добра форма и пийте доста чиста вода, чайове и сокове.

Второ
Разнообразете диетата си с храни, които разреждат кръвта: богати на салицилова киселина, омега-3 мастни киселини, йод и витамин Е.

Зехтин
Този потребен артикул съдържа омега-3 мастни киселини и витамин Е, които нежно разреждат кръвта.

Плодове
Ягодите, цариградското грозде, алените боровинки, малините и черешите са плодове, богати на салицилова киселина. Тя възстановява плътността на кръвта и понижава възпалението. Консумирайки тези артикули, можете да излекувате тялото и да се справите с разнообразни болести.

Джинджифил
Освен че разрежда кръвта, джинджифилът понижава и кръвната захар и форсира метаболизма. Трябва да се приема с нараснало внимание от хора с аритмия и високо кръвно налягане.

Орехи и семена
Шепа орехи и семена дневно разреждат кръвта и доста понижават риска от сърдечни и съдови болести.

Канела
Канелата работи като мощен антикоагулант и всичко това с помощта на кумарина в състава й. Също по този начин, това вещество е в положение да намали кръвното налягане, да облекчи възпалението и да понижи развиването на тумори.

Чесън
Намалява равнището на “лошия ” холестерол в кръвта и окисляването му в мастните натрупвания, а също по този начин възстановява кръвното налягане. Той също по този начин понижава вискозитета на кръвта.

Люти чушки
Те съдържат капсаицин, който ускорява кръвообращението, усилва притока на кръв към органите и понижава съсирването на кръвта.

Вижте още: Съвети за развъждането на домати

Много хора употребяват аспирин за разреждане на кръвта, защото той се смята за лекарство №1 при сърдечни болести. Но не може да се приема без рекомендация на доктор. Аспиринът не е безопасен: в случай че се употребява постоянно, той може да повреди лигавицата на храносмилателния тракт, причинявайки гастрит и язви.

Яжте артикули, които разреждат кръвта. Само не забравяйте, че всичко би трябвало да бъде умерено!

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР