Как да разпределим финансите си по време на коледните празници?

...
Как да разпределим финансите си по време на коледните празници?
Коментари Харесай

„Операция: Плюшено мече“: Дарителската кампания подарява усмивки

Как да разпределим финансите си по време на коледните празници ? Отговорът е явен – с добра организация и мисъл за другите.

Човек обаче може да отдели част от парите си за щедрост. Една от положителните дела тази година е „ Операция: Плюшено мече “. За 16-а поредна година благотворителната акция ще подари усмивки на деца и възрастни от обществени институции. Събирането на подаръците към този момент стартира.

В Центъра за обществена рехабилитация и интеграция „ Света Анна ” в Карнобат раздаването на подаръците се трансформира в същински празник

Коледният базар пред НДК е пресечна точка за всички, които желаят да се потопят в празничния дух и да изберат дарове за Коледа.

„ Важно е дали да следим бюджета си през цялата година. Като това не значи, че би трябвало да следим всеки лев, който даваме или харчим. Но това е изключително значимо през декември, тъй като в действителност не осъзнаваме какъв брой доста пари даваме. И внезапно декември се оказва сложен месец, а януари едвам го устояваме “, изяснява Мартиана, която е самостоятелен финансов съветник и дава препоръки по какъв начин да вярно да управляваме парите си по време на празниците.

Всяка миниатюра носи символика – ангелите прогласяват положителната новина

„ Как пазаря за празниците? Обикновено в последния миг “, твърди Теодора Йорданова. Мартиана обаче поучава – най-важно е да имаме проект, с цел да не попадаме в клопката на страстите.

„ Доста от моите клиенти, с които работя, нямат коледен бюджет първоначално, тъй като си споделят: „ О, за Коледа ще дадем 100-200 лв. повече “. И най-после се оказва, че не включват доста неща – по този начин вместо 100-200 лв. харчат едни 500-600 лв. от горната страна, а в множеството случаи и 1000 лв., които не са планувани “, безапелационна е Мартиана.
Един от главните препоръки е да се внимава с заемите. „ Кредитите за Коледа най-често са от институции, където няма доста положителни условия и хората не осъзнават, че с цел да могат да купят подарък за някой, би трябвало да платят доста повече в сравнение с в действителност са взели “, споделя Мартиана.

Това е вторият по дълготрайност пост след Великденския

Тя мощно предлага да отделяме средства за щедрост. Теодора Йорданова прави тъкмо това. „ По Коледа, а и освен е добре да се отделят пари за щедрост. Като цяло си избираме дела през годината, които да поддържаме. Според мен 10% - това персонално аз го върша, както и хората, с които работя. 10% от приходите ни е добре да отиват за щедрост “, твърди Теодора.

Макар да е в областта на финансите и да работи на цялостен работен ден, Стефани отделя време за щедрост. В самодейността ' “Операция: Плюшено мече “' се включва за първа година, водена от желанието да няма дете или възрастен без подарък на Коледа.

В края на курса получават документ, че са подготвени за идния празник

„ По време на коледните празници е изключително значимо, защото тези хора имат потребност да усетят топлината на празника, да усетят, че някой е помислил за тях и това, че някой е податлив да даде нещо от себе си. Затова те да се усещат добре. Тази седмица считам да купя подаръка и да го изпратя. Не избрах дете, а човек от дом за възрастни хора с умствена назадничавост. Подаръкът е посочен в уеб страницата и това са чифт зимни обувки “, твърди Стефани Андреева.

За да се включите и вие – влизате в уеб страницата „ Операция: Плюшено мече “, избирате район, а по-късно и подарък. Имате време да го изпратите до 5 декември.

По тематиката работиха Бесте Сабри и стажант-репортерът Михаела Големинова .

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР