Как да работят автогарите в Сандански, това е темата на

...
Как да работят автогарите в Сандански, това е темата на
Коментари Харесай

Обществено обсъждане на важен казус с автобусните линии в Сандански

Как да работят автогарите в Сандански, това е тематиката на публично разискване,което ще се организира на 27. 07. 2023 година от 18. 00 часа в Залата на Общински съвет – Сандански. Предложението за публичното разискване е на общинска администрация, а мотивът е анулираното от Върховен административен съд решение на ОБС Сандански, касаещо разпределението на автобусните линии сред двете автогари.

Според магистратите при гласуването на решението локалните съветници не са спазили особения регламентиран ред за издаване на административни актове, а желаната от съветниците неотложност за решение на казуса с автогарите и незабавното осъществяване на решението, е незаконосъбразна,тъй като в тази ситуация няма нищо незабавно.

Припомняме, че в хода на делата регионалният шеф Стоян Христов наложи несъгласие на решението на ОБС Сандански, с което бяха избрани разписанията за маршрутите на територията на репубиканската и общинска транспортна скица. Решението следва да бъде преразгледано от локалния парламент и да се гласоподава вид, който не нарушава материално-правните разпореждания на Закона за автомобилните транспорти.
П.Попов

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР