Как да противодействаме на китайската комунистическа партия (ККП), пише в

...
Как да противодействаме на китайската комунистическа партия (ККП), пише в
Коментари Харесай

Американски генерал обяснява, как да се защити Свободния Свят от китайската комунистическа партия

Как да противодействаме на китайската комунистическа партия (ККП), написа в своя книга американският военачалник Х.Р. МакМастър.

ККП преглежда свободата на изложение като уязвимост, която би трябвало да бъде потисната вкъщи и експлоатирана в чужбина. Свободният продан на информация и хрумвания обаче може да бъде най-голямото конкурентно преимущество на нашите общества. Трябва да се пазиме от китайски организации, които координират интервенции за въздействие в чужбина - като Министерството на държавната сигурност, отдел " Обединен фронт " и Асоциацията на китайските студенти и учени - само че също по този начин би трябвало да се опитаме да максимизираме позитивните взаимоотношения и опит с китайския народ.

Тези, които посещават и поддържат връзка с жители на свободни страни, най-вероятно ще се приберат вкъщи и ще слагат под въпрос политиката на партията, изключително тези, които задушават свободата на изложение. Така че хората, които управляват научен продан или са виновни за китайския студентски опит, би трябвало да подсигуряват, че тези студенти се радват на същата независимост на мисълта и изразяването като другите студенти. Това значи да се схване отношение на нулева приемливост към сътрудниците на ККП, които наблюдават и сплашват студентите и техните фамилии вкъщи.

Чуждестранните студенти в университети в чужбина, без значение от тяхната страна на генезис, би трябвало да получат самопризнание за историята и формата на ръководство на приемащата страна. Когато университетите и другите приемащи органи пазят свободите, на които тези студенти би трябвало да се радват, това служи за противопоставяне на пропагандата и цензурата, на които студентите са подложени в родината си. Може би най-важното е, че китайските и други задгранични студенти би трябвало да бъдат изцяло интегрирани в студентските организации, с цел да се подсигурява, че те имат най-положителния научен и обществен опит.
 Гутериш предизвести, че светът се движи към геополитически и военни спорове Обновена
Гутериш предизвести, че светът се движи към геополитически и военни спорове

Генералният секретар на Организация на обединените нации прикани да се предотврати Студена война сред Съединени американски щати и Китай

Защитата на способността на студентите да се показват свободно би трябвало да се разпростре и върху емигрантските общности. Съединени американски щати и други свободни народи би трябвало да преглеждат своите китайски емигрантски общности като мощ. Китайците в чужбина, в случай че бъдат предпазени от намесата и шпионажа на ККП, са в положение да вършат свои преценки по отношение на активността на партията.

Тъй като партията става по-агресивна в контрола на своето население, с цел да резервира изключителната си власт, китайските емигранти могат да оценят в допълнение изгодите от живота в общества, които разрешават свободата на изложение. Подходящо е да вземем за пример свободните и отворени общества да покажат на своите китайски гости неверната антизападната агитация на партията, само че и да основат безвредна среда за китайски емигранти да слагат под подозрение политиките и дейностите на ККП. Разследванията и експулсирането на Министерството на държавната сигурност и други сътрудници би трябвало да бъдат ориентирани към отбрана освен на целевата страна, само че и на китайските емигранти в нея.

Емигрантите също имат капацитета да се опълчват на хищническите дейности на партията в границите на " Произведено в Китай 2025 ", " Един пояс, веднъж " и " Военно-цивилен синтез ". Както заключи комисията по вътрешна сигурност на Сената на Съединени американски щати през ноември 2018 година, Съединените щати би трябвало освен да блокират напъните за набиране на китайски емигранти за шпионаж, само че и да дават " повече тласъци за високообразованите китайски гении да вземат участие в стопанската система на Съединени американски щати ".

Свободата на изложение и свободата на печата също играят основна роля за насърчаването на положителното ръководство, с цел да се отдалечат страните от неприятни покупко-продажби в границите на " Един пояс, веднъж ". Уганда дава образец за това по какъв начин комбинацията от правоприлагаща и проверяваща публицистика противодейства на хищническото икономическо държание на Китай в интерес на Съединени американски щати. През 2015 година държавното управление на Уганда се съгласи да заеме 1,9 милиарда $ от китайска банка за построяването на два язовира. Разследване през 2018 година разкри неприятно строителство в незавършените язовири, по-късно същата година съд в Ню Йорк осъди представител на китайска енергийна компания за заплащане на подкупи на африкански чиновници. След това угандийски водачи желаеха от американски консорциум да наддаде за нов план за рафинерия на нефт и завоюва. Уганда показва капацитета, обвързван със свободата на печата, допускащ обществена отчетност според правилото на правовата страна.
 Китай: Отношенията с Русия са като камък, дружно стабилизираме света
Китай: Отношенията с Русия са като камък, дружно стабилизираме света

Светът претърпява исторически тест - съдействие или борба

С течение на времето композиция от излагането на Китай като обезсърчителен сътрудник и даване на други възможности на хищническото му държание ще бъде тласък за ККП да промени държанието си.

Както и при свободата на изложение, ККП гледа на толерантността към многообразието като опасност. Именно в тази област Съединени американски щати и други страни могат да бъдат мощен контрастност. Въпреки че някои биха могли да видят увеличената имиграция от властническа страна като заплаха, аз имам вяра, че Съединени американски щати и други свободни и отворени общества би трябвало да обмислят издаването на повече визи и обезпечаването на пътища за поданство на повече китайци, изключително на тези, които са потиснати вкъщи.

Имигрантите, претърпели властническа система, постоянно са най-отдадени и правят оценка демократичните правила, институции и процеси. Те също имат голям принос за нашата стопанска система. Ако ККП усили принудата върху личния си народ в Хонконг и другаде, както направи в Синдзян, или се впусне в свирепост, напомняща клането на площад Тянанмън, Съединени американски щати и други страни би трябвало да обмислят предложение на визи или даването на статут на емигрант на тези, които могат да избягат от репресиите.

След кървавите репресии на площад Тянанмън президентът Джордж У. Буш издаде изпълнителна заповед, с която на китайските студенти в Съединени американски щати се дава право да останат и работят. През идващото десетилетие повече от три четвърти от високообразованите континентални китайски студенти останаха след дипломирането си. Много китайски американци, останали в Съединени американски щати след Тянанмън, с цел да станат американски жители, бяха в челните редици на нововъведенията в Силициевата котловина. Китайската диаспора би могла, посредством своите фамилни връзки, да обезпечи доста противопоставяне на пропагандата и дезинформацията на ККП.

Откъсът е показана в National Review, от книгата Battlegrounds: The Fight to Defend the Free World от Х.Р. МакМастър, оповестена на 22 септември.
 Геополитическото бъдеще на света - който не е със Съединени американски щати е срещу Съединени американски щати, приказката свърши
Геополитическото бъдеще на света - който не е със Съединени американски щати е срещу Съединени американски щати, приказката свърши

Неутралната позиция на Европейски Съюз и Германия не е съюзна, новият съюз е на Англосферата
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР