„Как да подобрим качеството на атмосферния въздух в София?“ е

...
„Как да подобрим качеството на атмосферния въздух в София?“ е
Коментари Харесай

Столична община търси иновативни решения за подобряване качеството на въздуха

„ Как да подобрим качеството на атмосферния въздух в София? “ е предизвикването, което екипът на Столична община насочва към бизнесмени, иноватори и студенти тази есен, в границите на интернационалната самодейност Climathon, която ще се организира на 25 и 26 октомври 2018 година

Това оповестиха от пресцентъра на Столична община.

През 2018 година подобряването на качеството на атмосферния въздух е предпочитана тематика за Столична община, която извършва стратегия с над 100 ограничения, ориентирани към ограничение на главните източници на фини прахови частици. Извън това, което се извършва по проект, общината е в подготвеност да работи за практическата реализация и на ефикасни новаторски планове.

През 2018 година Столична община е сътрудник на Cleantech Bulgaria и Climate-KIC в реализация на интернационалната самодейност в България. Повече за самото предизвикателство и по какъв начин да се включат искащите в него, можете да намерите тук: https://climathon.climate-kic.org/en/sofia

Специално подбрано жури, ще селектира и награди най-хубавото решение и екип.

Събитието ще се организира в два поредни дни, като всеки екип ще получи наставнически рекомендации, както за изцяло формулиране на концепцията в план. Всички планове ще бъдат показани пред жури, което в края на събитието ще дефинира спечелилия. Наградата за най-хубавата концепция за по-чист въздух, ще е пряк достъп по най-голямото надпревари за зелени бизнес хрумвания в света ClimateLaunchpad.

Climathon е интернационална самодейност, която се организира по едно и също време в 45 страни от целия свят. Жителите на над 130 града от разнообразни точки на планетата се изправят в борба, посредством новаторско мислене и разпоредителност да подобрят изискванията за живот в градовете. Събитието е самобитен 24-часов маратон, в който иноватори, студенти, бизнесмени, инженери от цяла България ще работят по заложена авансово тематика.

Climathon в София ще се организира на 24 и 25 октомври в София Тех Парк, постройка Бизнес развъдник, етаж Партер.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР