Как да подкрепим организма си в сезона на грипа и

...
Как да подкрепим организма си в сезона на грипа и
Коментари Харесай

Как да повишим имунитета без лекарства и добавки

Как да подкрепим организма си в сезона на грипа и настинките, без да ставаме клиенти на кварталната аптека? Просто е - бъдете дейни даже в най-студените месеци, заложете на положителното въодушевление и свежите храни:

1. Хапвайте повече плодове и зеленчуци

Плодовете и зеленчуците са алкализираща храна и възстановяват киселинността в организма, неоспорим фактор за клетъчно здраве. Да вършим здравословна зимнина - естествено ферментирала и цялостна с пробиотици като кисело зеле и ферментирали туршии, не е демоде, а напълно съответно решение. Всеки сезон следва подобен темп, че да бъдем здрави.

2. Пийте вода

Много хора свързват приема на течности с потенето и високите температури през лятото. Да, това е по този начин, тогава имаме потребност от повече течности, само че това не значи и че през зимата не можем да се дехидратираме. Напукани устни, белеща се кожа, понижени уринирания с мрачен цвят и мощен аромат - просто пийте вода. Чайовете с мед и пресните сокове са една добра опция, само че най-малко с вторите би трябвало да внимаваме по кое време ги пием и по какъв начин.

3. Движете се

Дори и да не значи постоянно вървене на фитнес, въпреки това да не е неприятно, можем да повишим физическата си интензивност през зимата с разходки в снега. Газенето в бездънен сняг пък затруднява придвижването ни, което провокира повече мускулна интензивност. Добре облечени, децата могат да играят с часове при ясно зимно време, бебетата да бъдат разхождани в количките. Това е значимо за закаляването им. Потенето изважда токсините от тялото и усъвършенства работата на целия организъм. А свежият въздух е гаранция за здраве.

4. Наспете се

Експерименти със студенти в Чикагския университет демонстрират, че след седмица 4-часов сън антителата в кръвта им са намалели на половина спрямо нормите. Не спим ли задоволително, организмът употребява повече витална сила и от това страда имунитетът и реакцията против заболяванията. Редовният сън е подкрепят и от по-дългата нощ. Особено значимо е това за децата, които изразходват и психическа сила и в допълнение натрупат отмалялост. По-ранното стъмване не трябва да значи повече телевизия, а по-рано лягане.

5. Смейте се

Смехът понижава хормоните на напрежението, а това автоматизирано покачва имунитета. Дали ще гледате повече комедии, ще вървим със занимателна компания да честваме нещо - значимото е да се смеем задоволително и да не се оставяме на мрачни мисли и паники да ни завладеят изцяло. Усмихвайте се в огледалото, усмихвайте се, до момента в който говорите по телефона.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР