Как да отслабна? Какво да гледам? Защо небето е синьо?

...
Как да отслабна? Какво да гледам? Защо небето е синьо?
Коментари Харесай

Урок за начинаещи: Как да се научим да спестяваме?

Как да отслабна? Какво да виждам? Защо небето е синьо? На какъв брой години е Доли Партън? Това са единствено четири от най-задаваните въпроси в Гугъл в международен мащаб през 2023 година

И въпреки в България да не се интересуваме от възрастта на русокосата кънтри певица, наподобява въпреки всичко попадаме в интернационалния тренд на възходящ интерес към друга тематика – спестяванията.

Управлението на парите, за жалост, не е нещо, което се учи в учебно заведение или най-малко не във всяко, макар че би трябвало.

Как да спестяваме сполучливо е въпрос, който си задават доста младежи.

Истината е, че отговорът е много елементарен - дръжте парите надалеч от портфейла си и харчете по-малко в сравнение с печелите.

Народната мъдрост познава доста способи за привличане на пари - развъждане на бамбук у дома, няколко типа сукуленти, предизвикателство на сърбеж на лявата или на дясната ръка (шегуваме се, схваща се).

Единственият потвърден и 100% предпазен метод за икономисване си остава най-отдавна познатият- депозит в банка.

.

Откриването на депозитна сметка и зареждането на средства е напълно онлайн, без нужда от навестяване на банков офис. Натрупаната рента по депозита по вашата разплащателна сметка се изплаща всеки месец.

Макар и постепенно лихвите по депозитите стартират да се покачват и времето, когато банките желаеха от клиентите си пари, с цел да им държат финансите на несъмнено място отмина. Все отново е добре, когато човек си избира банка, да знае някои неща за нея.

Макар да не е измежду най-големите топ 5 банки на пазара, ПроКредит Банк е доста значим фактор, тъй като клиентите ѝ са физически лица и представители на дребния и междинния бизнес, които от своя страна са гръбнакът на българската стопанска система.

ПроКредит Банк е немска банка, която има забавна философия - не поддържа агресивното кредитиране непременно, не харесва кеша и интервенциите на гише и освен, че работи оптимално цифрово, само че на първо място мисли по този начин.

Банката е може би един от най-зелените бизнес субекти на пазара в България, като оказва помощ и на клиентите си да създадат тази промяна.

Сега като имате малко необятна визия какво съставлява финансовата институция, може би ще погледнете с други очи и на техните препоръки за икономисване.

Стъпка 1: Визуализирайте, а след това планирайте

Спестяването е средство, зад което най-често стои някаква цел.

Независимо дали обмисляме екскурзия отвън страната, избор на обучение или професионално израстване, съществуването на проект е постоянно наложително. За да оказват помощ по пътя към спестяването, от ПроКредит Банк оферират изобретателен метод, който да е спомагателен тласък за мотивацията на хората: образно табло или така наречен mood board. Виртуално или действително - няма значение, на него можете да закачите фотоси или цитати, които въплъщават вашите цели.

Редица изследвания сочат, че визуализацията е ефикасен способ за сбъдване на желанията – в случай че не вярвайте, попитайте Дийпак Чопра, Ричард Уебстър или някой различен от експертите по личностно израстване.

Стъпка 2: Преодоляване на страха от откриването на депозит

Експертите от ПроКредит предлагат да започнете със заделяне на дребни суми всеки месец и последователно да ги увеличавате с течение на времето. Именно тук образното табло се явява значимо по пътя към задачата. Напомня накъде сме тръгнали.

Отделянето на средства в друга спестовна сметка и разграничаването им от настоящата разплащателна е доста потребно, с цел да не се изкушавате от не напълно нужни покупки. ПроКредит Банк ви оказва помощ и тук, като дружно с разплащателната сметка ви открива гратис спестовна сметка, по която да заделяте мечтаното. Освен, че се открива изцяло гратис, спестовната сметка няма никакви такси за поддържане. По нея можете да добавяте суми, когато решите. Стимулира навика ви за икономисване и с рента.

За откриването на депозит към този момент няма никаква потребност да посещавате банков клон. Благодарение на новите технологии, това може да стане от разстояние.

Нещо доста значимо – входящите преводи в ПроКредит Банк нямат такса. Това е от голяма важност, когато захранвате депозита си от сметка в друга банка.

Стъпка 3: Изграждане на доверие към банката

Когато човек търси преподавател по математика за детето си, наема хотел или купува техника, инстинктивно постоянно се стреми към най-хубавото - чете ревюта и рекомендации. Прилагаме това неписано предписание в персоналните си и професионалните взаимоотношения. Интеракцията с банкови институции не би трябвало да прави изключение.

Докато обаче две положителни рекомендации са съвсем задоволителни, с цел да пратим детето си при съответен учител, чиновниците в банките изпитват повече усложнения в създаване на дълготрайно доверие у клиента.

Пречупването на стандарта е значимо даже когато откриваме депозита си и съхраняваме средствата си. Затова е хубаво да се интересуваме от полезностите, които един бизнес изповядва. Ако няма такива, това би трябвало да е огромна алена лампа.

Как се подсигурява сигурността на нашите спестявания?

Това е огромното преимущество на банките, както и повода те да са по-консервативни в изплащането на високи лихви.

В България Фондът за гарантиране на влоговете пази депозитите до 196 000 лева Тоест, какво и да се случи в банковия бранш, влоговете и сметките до тази сума са обезпечени.

Банковата система у нас към този момент е постоянна и никой не слага това под въпрос. По-интересните процеси са сливанията на финансовите институции. Невинаги е прелестно да се събудиш клиент на банка, която не си избирал. Ако не сте следили бизнес новините в края на предходната година, ние сме тук, с цел да ви ги подсещаме - ръководителят на УС на ПроКредит банк Петър Славов сподели по време на най-големия банков конгрес - " Ние не се продаваме ".
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР