Как да намалим опасността от вредата на маслото за готвене?Доста

...
Как да намалим опасността от вредата на маслото за готвене?Доста
Коментари Харесай

Със съставка на бензина правят олиото: Какво да правим с времето в карантина? - slava.bg

Как да понижим заплахата от вредата на маслото за готвене?

Доста е писано по тематиката, че маргаринът има дребна разлика в химическата си формула с автогоривото - немска разработка от времето на Хитлер, когато във военно време маслото е било ъгъл и се е налагало да се откри негов сурогат. Не е учудващо, че там, където вършат маргарина, вършат и олио. Усещате ли накъде бием: ами и в олиото се прибавя вещество, което влиза в състава на бензина. Защо в предприятията прибавят тази химия в слънчогледовото масло за готвене? Просто е: естественото добиване на олиото от семките на красивото цвете резервира оптимално количество от витамините и другите потребни субстанции в сока на черните ядчици, но коства скъпо на производителите. Първо те пробват да извличат повече олио като загряват семките - по този начин те пускат повече масло, въпреки да понижават на половина витамините и потребните субстанции. Когато производителите се светват, че прибавянето на хексан води до най-много добиване на лой при най-малко разноски - този трети път е определен от хранителната промишленост. Независимо, че по този начин рафинираното олио е и токсично, и канцерогенно.
При химическата обработка се губят качества и полза, само че се печелят големи пари, а на нас ни изясняват, че отстраняват странични резултати като да вземем за пример недотам приятната миризма на в действителност истинското и извлечено от семки на слънчоглед масло за готвене.
Европейският съюз се пробва да минимизира резултата на вредност на олиото като слага стандарти, само че и не може да подсигурява, че това, което участва в магазините с етикет от България или друга членка на Евросъюза, не е създадено извън
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР