Как да карате безопасно по заледени пътища?Двата начина може да

...
Как да карате безопасно по заледени пътища?Двата начина може да
Коментари Харесай

Как да се справим при поднасяне върху лед?

Как да карате безвредно по заледени пътища?

Двата метода може да ви се сторят банални, само че те са единствените работещи.

ПЪРВИЯТ Е ДА ИНВЕСТИРАТЕ  в качествени зимни гуми - което от рационална позиция е надалеч по-смислено, в сравнение с да инвестирате в най-скъпия смарт телефон на пазара.
Вторият метод е просто да карате по-бавно. Прилагайте правилото на третината: на сняг и лед карайте с най-малко една трета по-бавно, в сравнение с бихте карали на изсъхнал път. Ако в обикновено време минавате правата с 90 километра в час, при сняг намалете до 60.

 зимни гуми, Continental

Качествените модерни зимни гуми имат особено проектирани системи против странично поднасяне

ПРОВЕРЯВАЙТЕ ТЕМПЕРАТУРИТЕ , преди да тръгнете на път, и бъдете готови за риска от мъчно видим лед. Внимавайте също на секторите от пътя, където той е най-вероятен - примерно на попадащи в сянка завои, или по мостове, чиято повърхнина постоянно е по-студена от тази на естествения път. Избягвайте внезапните ускорения и прекъсвания, и влизайте гладко в завоите.
Ако сте спазили тези две неща - хубави гуми и ниска скорост - шансът да загубите надзор над колата понижава фрапантно.
Но какво се прави, в случай че въпреки всичко това се случи?

НАЙ-ВАЖНАТА Въдворяване и изселване (отделение в МВР-ДС) МИСЪЛ , в случай че усетите, че колата ви се плъзва, би трябвало да бъде да не пипате спирачките. Когато колелата са изгубили сцепление и се пързалят, единственият метод за изплъзване от поднасянето е те да стартират да се търкалят още веднъж. Което няма по какъв начин да се случи, в случай че ги блокирате със спирачката.
Инстиктът да натиснете спирачката е мощен, само че би трябвало да се преборите с него. Колетата би трябвало да се въртят свободно, с цел да спрете пързалянето.

ВМЕСТО ТОВА ОПИТАЙТЕ ДА Гражданско отделение КОРИГИРАТЕ  волана. Просто завъртете леко в противоположна на поднасянето посока. Не е нужно да се замисляте, с цел да го извършите - това е напълно интуитивна реакция. Само внимавайте да не прекалите. Много хора се паникьосват и навъртат кормилото прекомерно мощно. Тогава колата, вместо да се изправи, потегля да се плъзва в противоположна посока, постанова се нова промяна, и по този начин нататък. Запомнете - при каране на лед всичките ви придвижвания би трябвало да са овладяни и умерени.

 

automedia.investor.bg

 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР