Как да живееш в най-бедния регион в Европейския съюз и

...
Как да живееш в най-бедния регион в Европейския съюз и
Коментари Харесай

Заплати по 3000 лв. и старт от най-бедния град в ЕС

Как да живееш в най-бедния район в Европейския съюз и да взимаш заплата, повече от три пъти над междинната. В момента междинната работна заплата в Северозападния район е под 900 лева по данните на Националния статистически институт, а приблизително за страната тя е над 1060 лева, за София - над 1400 лева

Раздвижването във Враца е налице във връзка с бранша, в който има максимален апетит за експерти - IT промишлеността - сега там активност развиват три IT компании, навлезли след плана "Враца Софтуер общество ". Зад него са Емилиян Кадийски, Теодор Константинов и Илиян Димов, които провеждат курсове за програмиране за възпитаници и приключили учебно заведение, за които към този момент сме ви разказвали.

Враца се трансформира в сцена за най-хубавите програмисти

Враца Софтуер Общество въодушеви над 200 индивида

През академията им са минали близо 300 души за три години, някои от които са останали във Враца като Борислав, други са записали такива специалности в София, а към 20 индивида са почнали работа в тези IT компании, навлезли на пазара след самодейността им. Наред с това Враца е и най-бързо изчезващият град у нас - популацията понижава с огромни темпове.

Защо Борислав избра да остане във Враца

Най-добрите излизат непосредствено на равнище младши програмисти, което им обезпечава начални заплати от към 1000 лева, а приблизително за страната в тези компании експертите взимат по 2000-3000 лв., описват двама от създателите - Теодор Костадинов и Илиян Димов, пред Vesti.bg.

Млад българин сътвори програмен продукт, който се употребява в целия свят

Тримата създатели на тази академия, която дава основата в програмирането с курс, който е безвъзмезден, са първите спечелили в ПРОМЯНАТА - най-голямата обществено виновна самодейност на Нова Броудкастинг Груп, в партньорство с фондация Reach for Change, която поддържа и влага в общественото предприемачество, ориентирано към основаване на по-добро бъдеще за българските деца.

За трите години, в които сбъдват фантазията си да създадат нещо за родната Враца,

те са получили питане от ЦЕРН за техни фрагменти, работят и с колоса Гугъл.

В началото ги гледали с изненада в родния град, само че в този момент хората им се радват. В събота те започват и нова акция - цифров маркетинг. Поканили са лектори, които да обяснят по какъв начин се навлиза в сектора.
 Теодор е на 24 години Теодор е на 24 години
Искаме хората да видят, че във Враца може да се живее обикновено, споделя Теодор.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още вести харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР