Как да използвате капитала на дома, за да зазимите дома си

...
Листата може току-що да са започнали да се променят, но
Коментари Харесай

Листата може току-що да са започнали да се променят, но сега е моментът да започнете да мислите как да подготвите дома си за зимата. Зазимяването на дома ви може да го предпази от щети, причинени от лошото време, да стопли семейството ви и да намали сметките ви за енергия.

В зависимост от това колко работа трябва да подготви дома ви за зимата, това може да струва скъпо. Инвестицията обаче може да си струва. И ако имате достатъчно собствен капитал, натрупан в дома си, това може да ви помогне да платите за тези подобрения на много по-достъпна цена от опции за финансиране като кредитни карти и лични заеми.

Вижте днешните цени на собствения капитал тук .

Как да използвате собствения капитал, за да зазимите дома си

Собственият капитал е сумата от стойността, която притежавате директно във вашия дом. Можете да използвате този капитал, за да финансирате редица разходи, включително зазимяване на дома ви. Ето как.

Идентифицирайте проектите, които трябва да завършите

Има много начини да зазимите дома си. Ако желаете, можете да наемете професионален енергиен одитор, който да оцени енергийните характеристики на вашия дом и да определи къде вашият дом губи топлина. Но не е нужно. Ето списък с обичайни проекти за зазимяване, които да обмислите:

Почистване на улуците Проверка на покрива за места, на които може да изтече дъжд или сняг Почистване на комина Добавяне на изолация към тавана Изолиране на тръби Източване и разкачване на външните маркучи Инспекция на HVAC системата и почистване на филтри на пещта Прозорци за защита от атмосферни влияния или инсталиране на прозорци против буря и врати Подрязване на клони на дървета, които могат да се счупят от вятър, сняг и лед Запечатване на дървена палуба Ремонт и запасяване с консумативи като снегорини и сол

След като имате списък със задачи, използвайте онлайн ресурс като HomeAdvisor, за да прецените колко ще струва всичко цена.

Сравнете офертите за собствен капитал онлайн сега.

Изберете продукт за капиталов капитал

Има два основни типа продукти за финансиране на собствен капитал, които повечето хора избират: дом заеми за собствен капитал и кредитни линии за собствен капитал (HELOC).

Заемът за собствен капитал ви дава еднократна парична сума, която изплащате на вноски за определен период при фиксиран лихвен процент. HELOC работи като кредитна карта, като ви позволява да теглите средства според нуждите до определен лимит. Имате период на теглене, когато имате достъп до средства, последван от период на изплащане, когато изплащате това, което сте взели назаем при променлив лихвен процент.

Кой продукт е подходящ за вас зависи от няколко фактора, така че вземете време, за да претеглите плюсовете и минусите спрямо вашите нужди.

Изчислете собствения капитал на вашия дом

За да определите собствения капитал на вашия дом, извадете непогасения остатък по ипотечния кредит от текущата пазарна стойност на вашия дом. Например, ако дължите $300 000 по ипотеката си и домът ви в момента струва $400 000, собственият ви капитал ще бъде $100 000.

Повечето кредитори ще ви позволят да заемете до 80% от собствения капитал на вашия дом в зависимост от факторите като вашия доход и кредитен рейтинг. Но трябва да заемате само сумата, която смятате, че ще ви е необходима, за да избегнете плащането на ненужни лихви.

Намерете най-добрия заем за собствен капитал или HELOC за вас тук.

Пазарувайте и кандидатствайте за продукт

Отделете време, за да сравните продукти за собствен капитал, за да намерите такъв с най-добрите цени и условия за вашите нужди. Получете оферти от множество заемодатели, за да видите точно за какво може да се класирате. Освен това отделете време да прочетете онлайн клиентски отзиви, за да научите какво са помислили други собственици на жилища относно работата с кредитора.

След като изберете кредитор и продукт, можете да кандидатствате онлайн, като предоставите определена информация и документация .

Ползи от използването на домашно имущество за зазимяване на дома ви

Използването на домашно имущество за зазимяване на дома ви има няколко предимства, включително:

Зимуването може да ви спести пари от сметки за енергия. Можете да защитите дома си от потенциални щети. Лихвените проценти по продуктите за собствен капитал често са значително по-ниски от другите опции за финансиране. Ако проектите ви отговарят на изискванията на IRS, може да сте в състояние да приспаднете лихвата върху данъчната си декларация. В зависимост от подобренията в дома ви, те може да повиши стойността на вашия дом.

Изводът

Зазимяването на вашия дом може да ви спести пари от сметки за енергия и да ви помогне да останете топло и уютно през по-студените месеци. И използването на вашия собствен капитал за финансиране на тези подобрения може да ви помогне да ги направите по-достъпни. Така че не позволявайте на зимните месеци да ви завладеят – започнете днес, за да можете да се отпуснете и да се отпуснете, когато времето навън стане ужасяващо.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР