Как да използваме джинджифила за отслабване. Как джинджифилът помага да

...
Как да използваме джинджифила за отслабване. Как джинджифилът помага да
Коментари Харесай

Как да използваме джинджифила за отслабване

Как да използваме джинджифила за намаляване. Как джинджифилът оказва помощ да отслабнем?

Джинджифилът съдържа съединения, които подтикват метаболизма и се борят с възпаленията и напрежението. Оксидативният стрес се предизвиква от увреждания на свободните радикали в тялото.

Тези свойства на джинджифила не се отнасят непосредствено към непотребните килограми, само че оказват помощ за попречване на сърдечносъдови увреждания и други странични резултати от наднорменото тегло, до момента в който работите, с цел да приведете тежестта си до здравословно положение.

Но пък други съединения в корена оказват помощ за топенето на мазнини, изключително в коремната област, оказват помощ за по-бързото и по-качествено асимилиране на храната и извличането на хранителни субстанции. Растителните съединения в джинджифила оказват помощ за контрола на кръвната захар. Това не е без значение, тъй като когато тя се движи доста динамично, настъпват внезапни спадове, които са съпроводени от огладняване.

Как да използваме джинджифила, с цел да се отървем от насъбраните непотребни килограми?

Дъвчете джинджифил преди всяко хранене. Отрежете напълно дребна част от корена и я сдъвчете. Това оказва помощ да по-добро храносмилане.

Добавяйте джинджифил към главните ястия. Парче от него ще придаде лют мирис на задушените зеленчуци и пилешкото месо.

Пийте чай от корена. Той се подготвя доста елементарно: вземете 3-4 сантиметра от джинджифила и го настържете на едро ренде (или го нарежете ситно). Залейте с вряща вода и оставете да се запари за 20 минути. Чаят се пие с лимон и мед 3-5 пъти на ден. Задължително изпивайте по една чашка от него всяка заран.

Подобен е и съветът за банкет на джинджифилова отвара. Напитката се приема заран на гладно, сред храненията и вечер. Настържете или нарежете на ситно 10 грама джинджифил. Сложете го в термос и залейте със 750 мл вряща вода. Може да добавите малко лимон и мед. Всяка порция приготвяйте с нов джинджифил. Сутрин, 20-30 минути преди закуска, изпийте 1-2 чаши от напитката и си пригответе за идващия банкет. Преди сън също изпивайте чаша-две от течността.

Друга рецепта, от която може да се възползвате: настържете джинджифил, прибавете към него малко лимонен сок и щипка сол. Приемайте 10-15 минути преди хранене.
Може да приготвите сок от джинджифил и да го смесите още веднъж с лимон – за задачата изстискайте корена в сокоизтисквачка или блендирайте дребна част от него с вода, след което прецедете и комбинирайте с лимон, мед или различен подсладител. Напитката потиска апетита.

Приготвяйте пресните салати с джинджифил. Ако сте решили да отслабвате, би трябвало оптимално да преминете към растителна храна. Ако добавяте от корена към нея, резултатът от приема на здравословни артикули ще се усили.

Източна рецепта за напитка с джинджифил: смесете кефир с настъргани краставица, джинджифил и чесън. Добавете подправки: канела, черен пипер, куркума. Пийте от напитката по половин чаша вечер.

Освежаваща напитка от мента и джинджифил: благодарение на блендер смесете джинджифил, мента, портокалов и лимонен сок, малко мед. Охладете и пийте през целия ден.

Още един вид е пиенето на напитка от естествен ябълков оцет и джинджифил. И двете съставки имат мощни антиоксидантни свойства. За задачата е належащо да смесите към 1 чаша джинджифилов чай и 2 супени лъжици ябълков оцет. Приемайте чая всяка заран преди хранене, с цел да извлечете най-вече изгоди от него.

Включете изсъхнал джинджифил в менюто си, в случай че не можете да си осигурите свеж корен. Добавяйте към чаена лъжица от него към водата или чая си.

Въпреки че джинджифилът е потребен, при някои положения би могъл да навреди. При бременност или болести на жлъчката наложително се консултирайте с доктор, преди да решите да включите корена в всекидневието си под каквато и да е форма.

Кръстосано писане- що е то?

Как да използваме джинджифила за намаляване

Източник: mediata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР