Как да им помогнем? Пристрастяването към интернет все още не е

...
Как да им помогнем?
Пристрастяването към интернет все още не е
Коментари Харесай

Какво трябва да правим за да предпазим децата си от технологична зависимост?

Как да им помогнем?

Пристрастяването към интернет към момента не е публично прието психологично разстройство и не е включено в диагностичния и статистически справочник за психологични разстройства. Включването му обаче е единствено въпрос на време. Наистина, казусът става все по-очевиден всеки ден и специалистите обмислят по какъв начин най-добре да лекуват това ново заболяване.

Младите хора са най-засегнатата група, когато става дума за пристрастяване към интернет и новите технологии. Всъщност тяхното патологично потребление на обществени медии, мобилни устройства и компютри престана да бъде екстравагантност и се трансформира в същински проблем.

Какво споделят експертите? Как да предпазим децата си от софтуерна взаимозависимост?

Според изследване младежите прекарват приблизително по седем часа и 22 минути дневно във взаимоотношение с новите технологии. Всъщност те прекарват повече време в тях, в сравнение с в сън или вървене на учебно заведение или лицей. Освен това, за мнозина използването им води до епизоди на пристрастяване. Зависимостите са патологични, подвластни и устойчиви държания, които не престават макар отрицателните си резултати.

Има доста благоприятни условия за лекуване на младежи с софтуерна взаимозависимост. Във всички случаи пожеланият метод е психическата помощ. Въпреки че няма златен стандарт за лекуване на разстройството, специалистите оферират когнитивно-поведенческа терапия  като желан вид. В допълнение, мотивационната стимулираща терапия и оправянето с недостига на обществени умения са подобаващи други възможности.

Практикувайте противоположното

Има доста благоприятни условия за лекуване на младежи с софтуерна взаимозависимост. Във всички случаи пожеланият метод е психическата помощ. Въпреки че няма златен стандарт за лекуване на разстройството, специалистите оферират когнитивно-поведенческа терапия като желан вид. В допълнение, мотивационната стимулираща терапия и оправянето с недостига на обществени умения са подобаващи други възможности.

Следователно откриването на моделите на младежа и графиците на потребление прави допустимо включването на други действия, които да пресечен нормалната им нездравословни привички. Това им разрешава последователно да се преадаптират на ново.

Поставяне на цели пред децата ни

Както при другите типове зависимости, слагането на реалистични цели е от значително значение за превъзмогването на казуса. Трябва да се изготви график или стратегия за потребление, прекъсвани от къси почивки, когато правят други типове действия. Доколкото е допустимо, те би трябвало да са навън или да изискват избрана степен на обществено взаимоотношение.

Въздържание от избрани приложения

Често пристрастяването на децата ни към технологиите се върти към желанията към съответна стратегия или приложение (Instagram, Фейсбук, TikTok и др.). Приложението, причиняващо казуса, би трябвало да бъде във фокуса на програмата за лекуване, защото то изостря пристрастяващото държание на децата. Следователно те би трябвало да бъдат насърчавани изцяло да спрат да употребяват това съответно приложение.

Семейна терапия

И най-после, фамилната терапия може да бъде от значително значение за привършване на разрешаването с технологичата взаимозависимост. С този тип помощ могат да се изследват релационните аргументи, които са стимулирали развиването на спиралата на пристрастяването. Може да бъде потребно и когато пристрастяването е нарушило фамилната динамичност по един или различен метод.

Няма един единствен метод за лекуване на зависимостите от новите технологии при подрастващите. Въпреки това, в случай че една съответна терапия или тактика не работи, постоянно могат да се търсят други възможности. Във всеки случай, търсенето на професионална помощ постоянно е първата стъпка, която би трябвало да се предприеме.

Инфо: https://exploringyourmind.com/https://pixabay.com/

Източник: popantofi.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР