Как да гледате как Колумбия, Ямайка, Франция и Мароко се борят за място на четвъртфиналите на Световната купа за жени

...
Шест от четвъртфиналните места на Световното първенство за жени бяха
Коментари Харесай

Шест от четвъртфиналните места на Световното първенство за жени бяха определени, което означава, че остават само две за грабване.

Във вторник ще бъдат финализирани последните осмина от турнира, като Колумбия, Ямайка, Франция и Мароко ще се борят за място в следващия кръг.

Трима от тях са на път, докато Франция се надява най-накрая да вземе този неуловим трофей от Световната купа.

Как да гледате

В САЩ мачовете ще се излъчват по вашия местен канал на Fox – Колумбия ще се изправи срещу Ямайка в 4:00 ET, преди Франция да играе с Мароко в 7:00 ET. Можете също така да предавате поточно мачове, като влезете с вашия телевизионен доставчик на foxsports.com или в приложението Fox Sports. Telemundo и Peacock осигуряват покритие на испански език.

Seven Network и Optus Sport излъчват мачове в Австралия, а BBC и ITV имат правата в Обединеното кралство.

Пълна разбивка на притежателите на медийни права във всяка държава е достъпна на уебсайта на ФИФА.

Колумбия срещу Ямайка

В първия мач за деня във вторник два от изненадващите пакети на турнира се срещат в Мелбърн.

Колумбия влиза във фазата на елиминациите едва за втори път в историята си, докато Ямайка прави своя дебют на този етап.

Зад блясъка на 18-годишната сензация Линда Кайседо, Колумбия стана едва вторият южноамерикански отбор, спечелил група в историята на Световното първенство за жени след Бразилия.

 Колумбийката Линда Кайседо, вляво, предизвиква Зинеб Редуани от Мароко, в центъра, по време на футболния мач от Световното първенство за жени в група H в Пърт, Австралия, 3 август 2023 г. Колумбийката Линда Кайседо, вляво, предизвиква Зинеб Редуани от Мароко, в центъра, по време на мача от Световното първенство за жени в група H по футбол в Пърт, Австралия, 3 август 2023 г. Гари Дей/АП

Спечели първите си два мача в групата и въпреки че загуби последния си мач от Мароко, Колумбия впечатли с атакуващия си хъс и атмосферата, която донесоха нейните фенове.

Ямайка също беше една от темите на говорене на турнира, нокаутирайки Бразилия – в този процес, слагайки край на легендарната кариера на Марта – тъй като тя достигна фазите на елиминациите за първи път в своята история.

Reggae Girlz не допусна гол в груповата фаза и ще разчита на здравината си в защита, ако има някакви надежди да продължи към четвъртфиналите.

Победителят от мача ще се изправи срещу Англия в осминафиналите в събота.

Франция срещу Мароко

Последният мач от 1/8-финалите на Световното първенство за жени вижда победителя в група F Франция срещу втория в група H Мароко.

Мароко е единствената от осемте дебютантки на Световната купа за жени на този турнир, която се класира за фазата на елиминациите, превръщайки се в първата арабска нация, постигнала това постижение.

Две победи с 1-0 за Атласките лъвици стигнаха до 1/8-финалите, поставяйки монументалната задача за сблъсък срещу Франция.

Les Bleues изглеждаше като един от най-добрите отбори в състезанието, подобрявайки се с течение на турнира; завърши груповата си кампания с 6-3 победа над Панама.

Победата потвърди мястото на Франция във фазите на елиминациите за четвъртото поредно Световно първенство за жени и с отбор, пълен с таланти от най-високо ниво, ще се стреми най-накрая да преодолее гърбицата и да спечели трофея за първи път в историята си.

Франция или Мароко ще се изправят срещу Австралия на четвъртфиналите.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР