Как да бъдат развити социалните умения на хората в аутистичния

...
Как да бъдат развити социалните умения на хората в аутистичния
Коментари Харесай

Успешната адаптация на хората с аутизъм към околния свят е възможна

Как да бъдат развити обществените умения на хората в аутистичния набор ще показа Първата интернационална конференция „ Аутизмът не е присъда! “

Водещите лектори на конференцията „ Аутизмът не е присъда! ", която ще се организира от 11 до 13 ноември в Театро (бивш Модерен театър) София, са международно приети специалисти в региона на приложния поведенчески разбор. Той е единствената лечебна стратегия в международен мащаб, която има научна стойност за лекуване и трансформация на аутистичното държание към обществено задоволително.

В дните преди форума част от главните лектори- Тери Ройър и Чад Хъникът, посетиха страната, с цел да обсъдят с представители на Министерството на образованието и науката и съдружие „ Аутизъм през днешния ден " опциите и поддръжката на децата и учениците със специфични просветителни потребности в България. Специално внимание бе обърнато и на образованията, част идната конференция - лекции и уъркшопове, които се концентрират върху методите за социализация на хората в аутистичния набор. „ Впечатлен съм от равнището на експертите в България, мотивацията на учителите, както и културата към другите деца, само че може да бъде направено още доста по тези въпроси. Това е и една от концепциите на конференцията - да покажем какви са стъпките към консолидираното на хората с сходни проблеми, както и да дадем действително работещи решения ", показа Чад ХъникътM Ed., BCBA, LBA.

По време на събитието ще бъде прегледана и тематиката за обществените умения - професионални и житейски, както и ролята на построяването на автономия у децата с сходно поведенческо разстройство. Целта на конференцията „ Аутизмът не е присъда! " е да показа стъпките за сполучливата акомодация на детето към околния свят, социализацията му и подобряването на интеракцията на разбирането към неговия свят. Важен въпрос, който уредниците от съдружие „ Аутизъм през днешния ден " желаят да слагат във фокуса на публичното внимание, организирайки тази конференция, е културата на нашето общество по този въпрос и смисъла да се приказва в фамилна среда за хората с сходни проблеми.

Само по този начин те ще могат да срещнат повече схващане, да се приспособяват по-добре към средата, в която са, и да изградят хармонични взаимоотношения с близките.

Повече информация по какъв начин да се включите в конференцията може да научите от уеб страницата на autism-conference.com.
Конференцията „ Аутизмът не е присъда! " се провежда в партньорство с Агенция Кросс, сп. Здравен вестник, сп. Кенгуру, Болен здрав, Здравен навигатор, Zdrave.net, Розали, По-здрави през днешния ден, Първите 7, MedicalNews, Madamsko, Az-jenata.bg, Здравето има значение, Дарик Радио, БГ Радио.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР