Как да бъдат преодолени проблемите с образователната среда на децата

...
Как да бъдат преодолени проблемите с образователната среда на децата
Коментари Харесай

Практическото и научно знание в областта на аутизма се срещат по време на конференцията „Аутизмът не е присъда!“

Как да бъдат преодолени проблемите с просветителната среда на децата с аутизъм?

Първата интернационална конференция „ Аутизмът не е присъда! ", която ще се състои от 11 до 13 ноември в София, е отдадена на шерването на напредъка в практическото и научното знание за аутизма. Част от водещите лектори на форума - международно приети специалисти в региона, за пръв път ще показват пред българската публика най-новите благоприятни условия за възстановяване метода на живот на хората с аутизъм.

Един от акцентите по време на конференцията ще бъде и тематиката за проблемите, които имат децата с аутизъм с просветителната система. Експерти в региона споделят, че в международен мащаб най-голямата компликация за тези младежи в учебно заведение идва оттова, че те мъчно срещат професионално готови експерти, които са подготвени да работят с тези деца, да подкрепят тяхната социализация и да ги поддържат в постигането им на по-добри резултати.

„ Необходима е още доста намеса и доста работа, както с учителите, по този начин и с техните връстници, защото децата с аутизъм съставляват съществено предизвикателство най-много с това, че те имат друго държание ", споделя Калоян Дамянов, шеф на Регионалния център за поддръжка на приобщаващото обучение в София. Според него от значително значение е този проблем да бъде подложен и в публичното внимание, с цел да могат хората с аутизъм да срещат повече схващане у близките и да бъдат сполучливо приобщени към обществената среда.

Някои от най-често срещаните проблеми на хората с това поведенческо разстройство са:
• трудности при създаване на контакт с околните;
• изразяване на личните емоции;
• забавяне в развиването на речта;
• затруднения в самостоятелността.

Какви могат да са решенията за тях ще бъде разисквано по време на уъркшоповете, част от конференцията. В дребни групи лекторите на форума ще очертаят пред участниците съответни на практика стъпки, давайки действителни образци от дългогодишния си опит в работата си с хора от аутистичния набор.

Събитието е ориентирано освен към специалисти, терапевти и родители, само че и към всички, които желаят да получат настоящи експертни познания в региона на аутизма.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР