Как BMW се превърна в по-надежден производител на луксозни автомобили

...
Как BMW се превърна в по-надежден производител на луксозни автомобили
Коментари Харесай

Как BMW-тата станаха по-надеждни от Лексусите?

Как BMW се трансформира в по-надежден производител на първокласни коли от Lexus?

Авторът на hotcars Naseer Abbas споделя своята позиция във връзка резултатите на Consumer Reports за 2023-а година, съгласно които BMW измества по надеждност обичайния номер едно по този вектор – Lexus.

Немският авто водач се възкачи на трона на най-надеждния производител на първокласни коли през 2023 година, като унищожи конкуренцията.

BMW към този момент е най-надеждният производител на първокласни коли през 2023 г. 

През годините BMW претърпя обилни промени в своя отдел за научноизследователска и развойна активност, с цел да възвърне репутацията си в автомобилната промишленост. 

В предишното измъчвано от голям брой проблеми, BMW направи забележителни крачки към отстраняването им. И тези усъвършенствания не останаха незабелязани. Неотдавнашната линия на BMW за 2023 година събра необятно утвърждение, което ѝ донесе първото място в годишната ранглиста на Consumer Reports Report Card. Повече за това по-късно.

Германският авто колос най-сетне стартира да се утвърждава като преобладаваща мощ на пазара на първокласни коли и в този момент се съревновава с други производители на първокласни коли, като Lexus.

Но към момента стои въпросът, за какво BMW беше синоним на ненадеждност, като печалната им известност продължаваше десетилетия? И какви промени предприе баварският авто производител, с цел да преодолее неприятния си имидж?

Защо BMW си завоюва репутацията на обезсърчителен автомобил?

В общи линии BMW си завоюва репутацията на обезсърчителен автомобил през годините, макар че създава някои от най-емблематичните пътни модели, които към момента устоят теста на времето.

За страдание, в случай че желаете да си купите BMW от по-старо потомство, меко казано, ви чакат тежки дни и многочислените видео мемета в тикток го потвърждават.

Някои от най-често срещаните проблеми, които изтезават притежателите на BMW, включват неизправни електрически прозорци, дефектни отводнителни системи, капризни електрически системи и др. 

Ютубърът Тавариш разисква моторите на BMW в Jalopink и не би могъл да се изрази по-добре, когато сподели: „ Стартирането и работата на мощен мотор на BMW, който е предопределен за daily driver, без някакъв, е като да намериш куфарче с огромен червен LCD екран с оставащи пет секунди, с избор да отрежеш алената или синята жица… Това е безусловно бомба със закъснител. “

Класацията на Consumer Reports не е оценявала BMW по-добре от „ над междинното “ от 2007 година насам, като от ден на ден доказателства сочат, че е по-вероятно колите на марката да попаднат на скрап в границите на четири до осем години.

Нещата не изглеждаха доста добре за марката, изключително от позиция на колите, предопределени за всекидневна приложимост и надлежно – техните напълно елементарни притежатели, неразполагащи с безкрайни активи.

Но наподобява, че баварският авто колос реши да се вслуша в стоновете на притежателите на BMW на всички места по света и пое самодейността да направи някои промени към по-добро. Най-накрая нещата наподобяват във възходяща посока както за клиентите на BMW, по този начин и за евентуалните купувачи.

Нещата в BMW започнаха да се трансформират през годините

С течение на годините BMW последователно се отхвърли от проблематичната си гама двигатели; като да вземем за пример четирицилиндровия турбо мотор N20 и шестцилиндровия турбо мотор N54, които страдаха от проблеми с изпускателната клапа, отказващи горивни помпи за високо налягане и течове на масло и маркучи. И това е единствено върхът на айсберга, защото мотори като N55, N62 и N63 V8 с две турбини към момента страдаха от сходни проблеми и допринасяха за неприятната известност.

Изглежда, че BMW се върна към чертожната дъска, с представянето на извънредно надеждния четирицилиндров B48 още през 2014 година, шестцилиндровия B58 с турбокомпресор през 2015 година и модифицираните разновидности на N63; състоящи се от N63B44T3, N64B44T4 и S64B44T4, от 2019 до 2020 година, единствено с цел да назовем някои от тях. Тези нови мотори са доста по-добри във връзка с надеждността и през днешния ден се срещат в последното потомство BMW.

В неочакван поврат на събитията продажбите на BMW доближиха исторически връх и това е по този начин, тъй като BMW съумя да извърши противоположен завоий с неотдавнашното стартиране на линията си за 2023 година, състояща се от Серия 3, Серия 4 и Серия Х. Според Consumer Reports за първи път от години насам BMW се приземи преди всичко в общата ранглиста на CR за годишния доклад на автомобилните марки, като унищожи конкуренцията.

Немският авто производител съумя да се изкачи с две места спрямо предходната година и се класира преди всичко във връзка с удовлетвореността на притежателите, резултатите от пътните проби и надеждността. 

Спокойно може да се каже, че BMW “избърса пода ” със сериозните японски автомобилни производители, като Lexus, Honda и Toyota, които са главно възхвалявани, когато става въпрос за надеждност.

И по този начин, какво тъкмо се е трансформирало при BMW през годините? Очевидно е, че марката страдаше от проблеми с надеждността, огромен брой отзовавания, съчетани с повреди на веригата на раздатката, течове на масло, течове на охлаждаща течност и високи такси за диагностика. Но нещата при марката започнаха да се трансформират.

По данни на RepairPAL BMW е получила обща оценка на надеждността от 2,5 от 5,0, което я подрежда на 30-о място от 32 за всички автомобилни марки на пазара в Съединени американски щати. Макар и към момента невисок, този индикатор отразява целия лист от 345 модификации и модели на BMW.

В момента BMW X1 от 2023 година е един от най-надеждните първокласни SUV коли на пазара, с рейтинг на надеждност 3,5 от 5,0 звезди, което го нарежда на 6-то място от 11 при първокласните компактни SUV коли.

По сходен метод 328i от 2023 година е разгласен за най-надеждния седан от Серия 3 с оценка на надеждността 3,0 от 5,0, което го подрежда на 19-о място от 31 в категорията на първокласните приблизително огромни коли. Освен това BMW е правило по 0,9 визити в сервиз на година, като вероятността за тежки поправки е 15%.

Това прави BMW относително надеждни и налични в категорията на първокласните коли, като надеждността се покачва с напредването на първокласния набор.

Защо BMW е синоним на надеждност през 2023 година?

BMW възвърне репутацията си и завоюва доверието на световните консуматори посредством последните си нововъведения. Компанията предприе стъпки в вярната посока, като вкара по-високи стандарти за качество, употребява усъвършенствани мотори с по-малко докладвани проблеми и отзовавания, както и прави задълбочени проби и проверки преди стартиране на пазара.

Със доста усъвършенстваните си мотори, стремително бързата и надеждна 8-степенна трансмисия ZF, всеки автомобил, който изберете от най-новата гама на BMW, ще бъде задоволително благонадежден. Дори Lexus, прочут с едни от най-хубавите коли, не съумя да даде на потребителите задоволително здрава трансмисия. 

А това е мястото, където компанията се отличава. BMW е заменило ръчната 6-степенна трансмисия с непробиваема автоматизирана скоростна кутия с източник ZF, което прави новото BMW прелестно за шофиране.

Да не забравяме да споменем, че BMW не прави компромис с козметичната устойчивост. С всичко казано дотук може да се каже, че BMW фактически е положило старания, с цел да заслужи първото място в годишния отчет на CR.

Но в случай че погледнем на нещата в дълготраен проект, дали линията на BMW за 2023 година ще се задържи добре през идващите 5 до 10 години? Течове на масло, на охлаждаща течност и опасности от течове на уплътнения могат и ще си проправят път, наред с проблемите с мотора.

Въпреки че BMW е направило обилни усъвършенствания в разнообразни измерения, целесъобразно е да приемете тези данни за надеждност с прочут песимизъм и да видите по какъв начин ще се оправят в дълготраен проект. Все отново бъдещето наподобява ярко за BMW и неговите клиенти на всички места по света.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР