Как бизнес лидерите успяват да се развиват и да бъдат

...
Как бизнес лидерите успяват да се развиват и да бъдат
Коментари Харесай

Бил Гейтс, Уорън Бъфет и Опра Уинфри спазват едно и също 5-часово правило

Как бизнес водачите съумяват да се развиват и да бъдат толкоз сполучливи? Оказва се, че доста от тях съблюдават т.нар " предписание на 5-те часа ". Сред ползващите го са създателят на Microsoft Бил Гейтс, именитият вложител Уорън Бъфет, медийният магнат Опра Уинфри, основателят на Фейсбук Марк Зукърбърг и други

Правилото е просто - всеки ден би трябвало да се отделя по 1 час (общо 5 часа в работната седмица), с цел да се чете или да се учи нещо ново.

Известно е, че множеството богаташи са запалени читатели. Бил Гейтс да вземем за пример чете по 50 книги на година. Марк Зукърбърг - по една книга на всеки две седмици. " Книгите са моят път към свободата ", пък споделя Опра Уинфри, която даже образува собствен читателски клуб.

Не всички избират художествена литература. Уорън Бъфет да вземем за пример чете вестници или корпоративни отчети. Но всички споделят, че навикът им да четат най-малко по един час дневно им оказва помощ по едно и също време да учат нови неща, и да си почиват.

Така че, в случай че желаете да сте сполучливи, намерете и вие комфортно време за четене. Няма значение дали е заран или вечер, значимото е да сте непрекъснати и да не се поддавате на разсейващи фактори.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР